Булгаргаз ЕАД ще подаде заявление за резервиране на капацитет до

...
Булгаргаз ЕАД ще подаде заявление за резервиране на капацитет до
Коментари Харесай

Булгаргаз на път да резервира за 10 години допълнителен капацитет на терминала за втечнен природен газ в Александруполис

" Булгаргаз " ЕАД ще подаде заявление за запазване на потенциал до оператора на терминала за полутечен природен газ край град Александруполис в Гърция - " Газтрейд " С.А., за 5 300 000 MWh/година (500 млн. куб. м. на година) за интервал от 10 години, считано от годината на въвеждането в комерсиална употреба на терминала. Това планува решение, признато на днешното съвещание на служебното държавно управление.

След систематизиране на декларирания потенциал или част от него, " Булгаргаз " ЕАД ще организира транспарантен и недискриминационен търг за доставка на полутечен природен газ (LNG) в границите на общо резервирания потенциал на терминала за интервала 2024 -2034 година при ценови условия, които да реферират към цените на общоприетите ликвидни газови хъбове в света, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

От държавната пресслужба изясняват, че настояването за опазване на спомагателен потенциал на терминала в Александруполис е за да се продължави държавната политика за диверсификация на източниците на доставка на природен газ.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР