Булгаргаз е уведомил тецовете за дълговете им, но те така

...
Булгаргаз е уведомил тецовете за дълговете им, но те така
Коментари Харесай

Булгаргаз писал на тецовете за дълговете, но те не отговорили

" Булгаргаз " е уведомил тецовете за задълженията им, само че те по този начин и не дали отговор. За това осведомиха от самото сдружение.

Изявлението е във връзка със засиления интерес към подхванатите дейности от страна на " Булгаргаз " по отношение на задлъжнелите топлоелектроцентрали.

Припомняме, тази заран стана ясно, че " Булгаргаз " желае запор на сметките на Топлоелектрическа централа Бургас, Плевен и Враца поради задължения в общ размер на 53 милиона лв..

В изказването си сдружението посочи, че топлофикационното сдружение на Плевен дължи общо 34 млн. лв., това на Бургас - 11 млн. лв., а на Враца - 8 млн. лв..

То посочи и че единствено за интервала от юли до декември 2018г. отговорностите им са се нараснали с 25 млн. лв..

От " Булгаргаз " настояват, че неведнъж са отправяли писмени предизвестия към длъжниците за възходящите отговорности, както и че те би трябвало да подхващат незабавни дейности за погасяването им.

На тецовете е било препоръчано да подпишат тристранни съглашения с " Булгаргаз " и техните търговци на електрическа енергия. Според тези съглашения всички доходи от продажбата на електрическа енергия е трябвало да бъдат превеждани по сметките на " Булгаргаз ".

От сдружението твърдят и че са изразили подготвеност да сключат съглашение за разсрочване на останалите отговорности против даване от страна на тецовете на финансово поръчителство за цялостния размер на разсрочената сума.

Топлоелектроцентралите са били документално осведомени, че до 19 декември би трябвало да платят 25 млн. лв.. Те обаче по този начин и не са дали отговор на сдружението.

По тази причина то се е видяло насила да изиска от съда издаване на обезпечителни заповеди за запор на банковите сметки на длъжниците.

От " Булгаргаз " още веднъж подчертаха, че подаването на газ към топлофикациите няма да спре и потребителите няма да останат без парно в средата на зимата
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР