БулфотоЦентралната избирателна комисия (ЦИК) излезе с позицията по случая с

...
БулфотоЦентралната избирателна комисия (ЦИК) излезе с позицията по случая с
Коментари Харесай

Мистерията се заплете: ЦИК обяви, че не знае за допълнителните 228 машини в Сиела Норма

Булфото

Централната изборна комисия (ЦИК) излезе с позицията по случая с откритите спомагателни 228 машини за гласоподаване. От комисията са безапелационни, че не са възлагали закупуване и доставка на тези машини, които са били превозени от „ Сиела Норма “ АД, дружно с машините, предмет на контракта, съобщи Стандарт.

След узнаването за тяхната доставка ЦИК е изискала от „ Сиела Норма “ информация по отношение на тяхното предопределение, благосъстоятелност и аргументите, заради които са били превозени по едно и също време с машините, закупени от Централната изборна комисия, както и цялостен списък със серийните номера на 228-те машини.

Централната изборна комисия осведоми още, че неотложно след приемане на информация за доставени 228 профилирани устройства за електронно машинно гласоподаване до склада за предпазване на машините за гласоподаване в изборите на 14 ноември 2021 година, които не са предмет на контракта сред ЦИК и „ Сиела Норма “ АД, е уведомила Държавна организация „ Национална сигурност “.

От ЦИК чакат „ Сиела Норма “ да даде изисканата информация, а всички способени държавни органи – информация за подхванатите дейности и осъществените инспекции.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР