БулфотоНДК прави съкращение на щата си, научи Площад Славейков“ от

...
БулфотоНДК прави съкращение на щата си, научи Площад Славейков“ от
Коментари Харесай

Огромни съкращения в НДК заради кризата. Съкращават 30 на сто от екипа

Булфото

НДК прави редуциране на щата си, научи „ Площад Славейков “ от Борислав Велков, ръководител на Съвета на шефовете. Освободени са 30% от екипа на културния център, или сред 60 и 70 индивида от действия и функционалности в Двореца, „ които са взаимозаменяеми “, заяви Площад Славейков.

По думите на Велков, това е „ минимумът на минимума, който можем да създадем “ в спешната обстановка провокирана от ковид.

„ Съкращенията не са единствено поради тежката икономическа обстановка, ние се отнасяме деликатно към всяка професионална и човешка орис, само че огромна част от функционалностите и дейностите, в резултат на ограничаващите ограничения и цялата рецесия, по един или различен метод отпаднаха. Ние имаме извънредно огромен състав – към 300 индивида в София и 45 във Фестивалния комплекс във Варна, който е огромен и при естествени условия “, обясни Борислав Велков.

Председателят на Борда уточни, че се прави вътрешна промяна на екипите, които обслужват другите пространства в комплекса:

„ В продължение на трите най-тежки месеци, когато имахме и най-високи разноски, ние запазихме екипа. Като държавно комерсиално сдружение ние сме натоварени с по-висока обществена роля и я изпълнихме. Задържахме до последно. Но сега няма по какъв начин да не усъвършенстваме, вършат го всички. Нашите сътрудници от другите конгресни центрове направиха съкращения сред 60 и 70%, да вземем за пример „ Интер Експо Център “. Ние редуцираме 30% и гледаме да са от действия и функционалности, които са взаимозаменяеми. Запазихме мениджърите на Театър „ Азарян “, ДНК и Литературен клуб „ Перото “, само че техническото застраховане на тези зали ще се поеме от всички останали структури, които имаме, а те са доста и би трябвало да им се уплътни времето. Всички зали имаха свои огромни спомагателни механически екипи, а отсега нататък тази техническа и логистична активност ще се поеме от общите екипи на НДК “.

Велков напомни, че НДК е 100% комерсиално сдружение и като такова не предстои на държавна помощ, дотации, средства, които да подкрепят активността им:

„ Всичко, което даваме, е от общата сметка на сдружението. Ние отникъде другаде не получаваме стотинка. НДК няма запаси, от предходни управления сме наследили големи минуси, в резултат на небалансирана политика. Разберете, невероятно е да продължим по същия метод. Същото се случва в България, в Европа, в Америка, всички хора в областта на шоубизнеса редуцират своите екипи и трансформират политиката си по нов метод “.

Съкращенията са синхронизирани със синдикатите и с принципала на Двореца – Министерството на културата, означи Велков.

За разлика от други културни подиуми в София и страната, които към този момент отварят при 50% потенциал на публиката,  НДК продължава да стои затворен – и единственото пространство, което поддържа театрална активност на територията на комплекса, е новата мултифункционална сцена на гърба на постройката – Платформа А6. Според Борислав Велков, НДК е подготвен да отвори – „ само че няма аудитория, която да има предпочитание да влиза толкоз интензивно в залите “. 

„ От 8 март сме затворили НДК, в случай че нямахме това външно пространство, може би до септември никой нямаше да стъпи в НДК – представете си какво е това в 40-годишната история на тази постройка! Не можем да го допуснем. В момента няма по какъв начин да се планува по кое време ще се завърнем към естествена активност, виждате, че всеки ден обстановката към вируса е динамична “.

Велков напомни, че Театър „ Азарян “ в никакъв случай не е имал статут на спектакъл в смисъла на останалите държавни и общински институти, чийто билет се субсидира от държавата; театърът в никакъв случай не е поддържал своя натрупа, а е предоставял сцената си на водещи спектакли и актьори, което ще продължи да прави и отсега нататък.

Площад Славейков

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР