БулфотоДПС няма никакво намерение да влиза във властта в рамките

...
БулфотоДПС няма никакво намерение да влиза във властта в рамките
Коментари Харесай

Официално Йордан Цонев по Нова: ДПС и ГЕРБ можем да направим нов кабинет. Имаме една идеология

Булфото

Движение за права и свободи няма никакво желание да влиза във властта в границите на това Народно заседание. Страната има потребност от доста дълбоки промени в доста браншове, а това може да стане с една стратегия, зад която да застане едно болшинство, уточни депутатът от Движение за права и свободи по Нова тв, представен от Епицентър

Страната има потребност от доста дълбоки промени в доста браншове, а това може да стане с една стратегия, зад която да застане едно болшинство, уточни тази заран депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев. 

И добави: Не бихме могли да влезем с националистите в един нов кабинет. Не виждам обаче проблем да влезем в коалиция с ГЕРБ, поради общата ни идеология – във връзка с евроатлантизма, данъчни и стопански политики, като това не значи, че нямаме и разлики.

Продължаваме да поддържаме тезата, че намаляването на Данък добавена стойност в детския бранш е мярка против демографската рецесия, съобщи зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев в ефира на Нова телевизия. 

Цонев дружно с сътрудниците си Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски внесоха ремонти в Закона за налог върху добавената стойност в частта за детските артикули.

 

„ Финансистите отдавна поддържаме тезата, че при такива ниски директни налози, Данък добавена стойност остава единственият огромен налог, който попълня фиска ”, разяснява Цонев в предаването „ Здравей, България ”.

По думите му към този момент има изменение в обстановката, което не е обвързвано единствено с ковид.
„ От Движение за права и свободи още предходната година правихме такива разбори и казахме, че след въвеждането на директивата за Данък добавена стойност на вътрешнообщностните доставки, Данък добавена стойност се яви регулатор на конкурентоспособността на цените в много от секторите – да вземем за пример в храните. Твърдя, че може да се премине към диференцирани ставки там, където е нужно да се поддържа българската стопанска система ”, обясни депутатът от Движение за права и свободи.

Според Йордан Цонев още предходната година е имало срещи с сектора на производителите на самун и е станало ясно, че намаляването на Данък добавена стойност за бранша не значи поевтиняване на хляба.

„ Много бизнеси пострадаха в рецесията, само че един беше спрян с ръчна спирачка – бизнесът на ресторантьорите и хотелите ”, разяснява Цонев. Намаляването на Данък добавена стойност за тях е решение на държавното управление, а Движение за права и свободи се е включило към него.

Вчера Йордан Цонев бе определен от Народното събрание за ръководител на краткотрайната комисия, която ще следи по какъв начин се изразходват средствата, предопределени за справяне с пандемията от COVID-19 и тъкмо това бе мотивът да гостува в предаването " Здравей, България ".

 

Предложението за такава комисия бе на Българска социалистическа партия. Социалистите настояха техен представител да оглави спецзвеното, само че при гласуването надви кандидатурата на Йонев.

 

 

" ГЕРБ избират вие, а не Българска социалистическа партия да ги проверявате, по този начин ли ", попита по този мотив водещият Виктор Николаев.

" Българска социалистическа партия доста политизират и, в случай че ръководителят е от тях, ще бъдат изкривени обстоятелствата и ще се политизира работата на комисията. Ние бяхме длъжни като парламентарна група да издигнем претендент за ръководител. Ние не сме съгласни с тезата на Българска социалистическа партия, че те са единствената опоазиция. Това, че са кресливи на моменти не ги прави единствена съпротива ", отговори Цонев.

 

Във връзка с последствията от Ковид-19 Цонев изясни, че икономическите ограничения би трябвало да бъдат таргетирани, само че това зависи от положението на стопанската система. 

 

Ние сме в обстановка на валутен ръб и нямаме тази фискална независимост, както Гърция, да вземем за пример. Икономиката на Гърция е по-силна от нашата, още повече, че тя е и член на еврозоната. Тоест, при тази рецесията и това че сме във валутен ръб лимитира опциите да харчим на необятна нога, посочи депутатът.

 

Като ръководител на парламентарната комисия, която ще управлява по какъв начин се харчат европейските пари за справяне с рецесията от ковид,  Цонев изясни, че огромният запас за компаниите в тази обстановка е в европейските стратегии. 

 

" Наша работа е да забележим по какъв начин се преразпределят европейските средства и да забележим дали обществено този запас е достигнал до целия бизнес. Като задачата ще е да помогнем на хората да доближат до тези стратегии.

Категорично считам също, че ограниченията не би трябвало да спрат дотук, че те би трябвало да бъдат ситуирани във времето ", аргументира се Цонев.

 

Що се отнася до упоритостите на Движение за права и свободи да бъдат във властта, Цонев изрично съобщи, че партията няма никакво желание да го прави в границите на това Народно заседание.

 

При тази обстановка, в този парламент Движение за права и свободи няма да влиза във властта. Ние имаме теза – рецесията изкара на показ дефектите на това ръководство – неналичието на промени.

 

Страната има потребност от доста дълбоки промени в доста браншове, а това може да стане с една стратегия, зад която да застане едно болшинство, уточни депутатът от Движение за права и свободи и добави: Не бихме могли да влезем с националистите в един нов кабинет. Не виждам обаче проблем да влезем в коалиция с ГЕРБ, поради общата ни идеология – във връзка с евроатлантизма, данъчни и стопански политики, като това не значи, че нямаме и разлики.

 

Йордан Цонев разяснява и оповестените от Васил Божков диалози с финансовия министър Горанов.

" Горанов сподели, че е имал срещи с него, които са били по отношение на бизнеса. Но още при започване на тази сага сме взели решение, че няма да я разясняваме. Защото това отклонява вниманието от главните проблеми, които има обществото. Тук работа имат правосъдните органи и изпълнителната власт, които се занимават с тази сага ". 

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш под прозорците си първите разярени крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е къс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР