БУКУРЕЩ, Румъния (AP) — Външният министър на Молдова Нику Попеску

...
БУКУРЕЩ, Румъния (AP) — Външният министър на Молдова Нику Попеску
Коментари Харесай

Тъй като Молдова вече върви по пътя към членство в ЕС, външният министър подава оставка

БУКУРЕЩ, Румъния (AP) — Външният министър на Молдова Нику Попеску разгласи в сряда, че подава оставка от поста си, заявявайки, че „ има потребност от отмора “ по-късно, което той разказа като сложен интервал за страната, само че също и един от „ забележителните достижения “, белязан от прогрес към присъединение един ден към Европейския съюз.

Попеску, който управлява Министерството на външните работи и европейската интеграция от август 2021 година, ще се отдръпна на 29 януари. Той ще напусне и позицията си на вицепремиер на същата дата.

„ Пътят, изминат до момента, беше извънредно комплициран и мисля, че имаме сполучливо реализира външнополитическите цели, сложени дружно с президента при започване на нашето пътешестване и на този стадий нуждая се от отмора “, написа той в обява във Фейсбук в сряда.

По време на мандата си Попеску оказа помощ да насочи Молдова през поредност от рецесии, в това число пандемията от ковид, войната в прилежаща Украйна и това, което молдовските публични лица рутинно споделяха,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР