Букурещ. Министрите на външните работи на Румъния и Полша Богдан

...
Букурещ. Министрите на външните работи на Румъния и Полша Богдан
Коментари Харесай

ТАСС: Външните министри на Румъния и Полша са обсъдили ситуацията в Черно море и миграционната криза

Букурещ. Министрите на външните работи на Румъния и Полша Богдан Ауреску и Збигнев Рау, който е на работна аудиенция в Букурещ, са провели съвещания, след които показаха угриженост от съветската опасност на границата с Украйна и в Черно море, предава ТАСС .

„ Обезпокоени сме от заплашителното разполагане на съветски сили покрай Украйна и в Черно море “, сподели ръководителят на румънското външно министерство. „ Изключително значимо е да се прегледа източният фланг на НАТО в неговата целокупност, да се усили военното наличие на Алианса в района и да не се разрешава на трети играчи да употребяват Черно море като инструмент за въздействие и дестабилизация “, продължи той.

Ауреску сподели, че Полша, Литва и Латвия са „ изправени пред невиждана и неприемлива хибридна опасност от режима на [белоруския президент Александър] Лукашенко, с манипулирането на мигрантите, което основава многостранна рецесия на сигурността по външната граница на Европейски Съюз и НАТО и води до филантропична рецесия “.

Миграционната рецесия, твърди Рау, е „ част от по-широка интервенция, в която последните събития в Украйна играят значима роля “. „ Ние [Рау и Ауреску] се опитахме да намерим общ знаменател за тези събития и незабавно се съгласихме, че те са въодушевени и, несъмнено, следени от Москва “, сподели той.

Руският президент Владимир Путин по-рано назова обвиняванията против Русия за хипотетична интервенция в обстановката с мигрантите на границата на Беларус и Европейски Съюз опити за прекачване на проблемите „ от болната глава към хубавичко “. Според него Русия няма нищо общо с това, а западните страни търсят отговорните, с цел да се освободят от отговорност за събитията.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР