Bugatti отново може да се счита за най-бързия автомобил в

...
Bugatti отново може да се счита за най-бързия автомобил в
Коментари Харесай

Бугати подобри световния рекорд за скорост

Bugatti още веднъж може да се смята за най-бързия автомобил в света. Версията Chiron съумя да премине бариерата от 490 км/ч на немската писта " Ера-Лесиен ". Зад волана на хиперавтомобила беше 58-годишният английски водач Анди Уолъс, заяви Automedia.bg.

По този метод френската компания, която е благосъстоятелност на VW, усъвършенства предходните достижения, сложени от хиперавтомобилите на американците Hennessey и шведите Koenigsegg. Моделът на скандинавците Agera RS сложи връх, като форсира до 447.19 км/ч на писта в Невада. Chiron надмина доста това, като в Германия записа 490, 484 км/ч.

Смайващото пocтижeниe бe пoтвърдeнo oт Гeрмaнcкaтa acoциaция зa тeхничecки кoнтрoл (TÜV), само че това не значи още, че новият международен връх ще бъде публично записан. Прeдcтoят някoи тeхничecки утoчнeния, тъй като автомобилът е много модифициран в съпоставяне със серийния модел. Модификацията е направена дружно с Michelin и производителя на спортни шасита Dallara. От Bugatti прецизираха, че не са имали желание да слагат връх, а единствено са тествали колата. Това фактически бил новият модел Chiron Super Sport, който следва да бъде пуснат в стеснен тираж.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР