Буенос Айрес намери как да привлече дигиталните номади. Посланието на

...
Буенос Айрес намери как да привлече дигиталните номади. Посланието на
Коментари Харесай

Буенос Айрес се хвали с евтината си валута пред дигиталните номади

Буенос Айрес откри по какъв начин да притегли цифровите номади. Посланието на Аржентина към тях: " Донесете задграничната си валута и получете повече за парите си в сравнение с където и да е другаде — доста повече ", написа Bloomberg.

Кампанията на града се пробва да притегли, които получават заплатата си в долари или друга постоянна валута. Властите обмислят да дават 12-месечна виза за тези, които могат да работят отдалечено. И се хвалят с ниските цени в града, топлото време, пасторалните булеварди, положителната храна и сравнителната сигурност — най-малко по отношение на други градове в района.

Според днешните обменни курсове $1 се равнява на над 200 песо — при 20 песо преди три години — резултат от криза, 50% инфлация и голям брой провалени опити за стабилизиране на локалната валута. Това значи, че рибай пържола в Don Julio, 13-тия най-хубав ресторант в света, коства 3 950 песо, или $18. Лате в хубаво кафене е към $1.

Буенос Айрес надалеч не е първият град в света, който се пробва да притегли, най-малко краткотрайно, цифровите номади.

Местните управляващи са в договаряния с държавното управление за стартирането на 12-месечна виза. Надеждите са тя да бъде реалност през 2022 година, а през идната година да притегли 22 хиляди души.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР