Буенос Айрес. “Макар ние в Аржентина да имаме добри плажове,

...
Буенос Айрес. “Макар ние в Аржентина да имаме добри плажове,
Коментари Харесай

Външният министър на Аржентина Хорхе Фори: Искаме сътрудничество с България в туризма, фармацията и високите технологии

Буенос Айрес. “Макар ние в Аржентина да имаме положителни плажове, всички мои сънародници са чували за вашите “Златни пясъци ” и доста от тях биха желали да дойдат на море в България ”. С тези думи министърът на външните работи и на вероизповеданията на Република Аржентина Хорхе Фори посрещна в кабинета си в Буенос Айрес българския вицепремиер и министър на външните работи Екатерина Захариева, оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи .
Захариева е на работно посещаване в Аржентина в границите на срещата на външните министри от Г-20, на която тя управлява делегацията на Европейския съюз.
“Аз персонално съм идвал доста пъти във вашата страна и бих желал да насърчим обмена на туристи, като се опитаме да предложим по-евтини самолетни билети ”, посочи министър Фори. Между 1980 и 1984 година той е бил посланик в посолството на Аржентина в Букурещ и е имал опция постоянно да посещава България.
“За първи път съм във вашата страна и благодаря за гостоприемството. Аржентина е първата страна в Латинска Америка, с която България открива дипломатически връзки - през 1931 година Нашата общественост тук се състои от близо 45 000 души, множеството аржентинци с български корени, и е мост сред нашите две страни ”, сподели Екатерина Захариева.
“Българският бизнес може да предложи доста хрумвания на вашата страна в региона на високите технологии, фармацията, ветеринарната медицина, производството на храни и възобновимата сила ”, съобщи българският първи посланик. Тя прикани своя сътрудник да провеждат допустимо най-скоро среща на смесената търговско-икономическа комисия сред двете страни, както и бизнес конгрес. Министър Фори одобри концепцията и изрази предпочитание до края на годината Аржентина да бъде хазаин на такава среща.
Съвкупният размер на аржентинските вложения в България възлиза на 1,1 млн. евро. В някои райони на България, най-вече в централните елементи на страната, е внедрена и се употребява истинска аржентинска технология за компресиране, декомпресиране, превозване и систематизиране на природен газ.
През 2016 година е регистриран растеж в българския експорт за Аржентина на автоматизирани машини за обработка на информация, инсектициди, ензими и ензимни препарати, продукти за фойерверки, антибиотици, печатарски машини и мотори. Вносът от Аржентина също бележи растеж.
Двамата министри разискаха и отличното съдействие сред България и Аржентина по отношение на организирането на годишните антарктически експедиции. “В момента сме в развой на основаване на специфична организация, която да оказва логистична помощ на експедициите. Винаги ще сме отсреща, в случай че имате потребност от поддръжка ”, съобщи министър Фори.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР