Будителите са писали и чели на свещи. Те са разгадавали

...
Будителите са писали и чели на свещи. Те са разгадавали
Коментари Харесай

Димитър Недков: Управляват ни чужди НПО-та

" Будителите са писали и чели на свещи. Те са разгадавали сенките в историята, с цел да образуват своето обръщение в историята. В тези времена читалищата са били Алма матер на будителите. Днес цифровите технологии изгасиха свещите. Будителите са неповторим български феномен ", сподели писателят Димитър Недков по Bulgaria ON AIR.

" Възможни ли са будителите през днешния ден? Все по-трудно и съвсем невероятно. Длъжностната характерност на този феномен допуска да разсъни чувството на народа като стойностна нация и да възбуди устрема за утоляване жаждата за териториална и духовна суверенност ", сподели още той пред Bulgaria ON AIR.

Днес будителството е парадокс да бъде прието като европейска полезност, означи той.

" Можете ли да си визиите по какъв начин би го понесла от никого неизбраната председателка на Европейски Съюз - Фон дер Лайен, новините да стартират с " О, неразумни европеецо ". Паисий Хилендарски е неприемлив будител в Европа. Това е тъжно ", акцентира писателят.

Според Недков не е било мъчно да се отгатне, че след изборите у нас " клоуните " и " дресираните животни " ще бъдат същите. В същото време виждаме по какъв начин никой не желае да бъде притежател на цирка.

" Три дни да избираш ръководител на Народното събрание... Дано Рашидов да издържи, въобразявам си какво му коства. За пръв път имаме парламент на петите колонии в България. Ако има държавно управление, то няма да е пробългарско.

Петите колонии са артикул на чуждоземни неправителствени организации, занимаващи се с " благотворителни " цели. Постигнаха първата задача - българската земя да няма значение за нас. Най-вероятно ще станем непотопяем самолетоносач като Малта ", уточни писателят.

Той добави, че България взе участие във войната, откакто Украйна е подпомагана непрестанно посредством бюджета на Европейски Съюз, за който даваме своите вноски.

" Невъзможно е през днешния ден да действат будители. Кой ще те остави освен това условие за политкоректност, будителите ще бъдат във всички забранителни описи. Политкоректност значи да мислиш със заложените клишета - правила и правила. Понякога и аз се самоцензурирам, без никой да ме кара ", показа Недков.

Писателят е на мнение, че сме загуби хибридната война със Северна Македония след национално измяната от страна на българския политически хайлайф.

" От вдигнатия пестник на президента и фразата му, че Народното събрание е на улицата, стана ясно едно - жална ѝ майка на България. Допуснахме поколенческа рецесия и конфликт на поколенията. Българските политици сега отсичат бора в " Гераците ", под който будителите са съчинявали посланията си ", приключи Недков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР