БУДАПЕЩА, Унгария (AP) — Много собственици на кучета вярват, че

...
БУДАПЕЩА, Унгария (AP) — Много собственици на кучета вярват, че
Коментари Харесай

Вашето куче разбира ли, когато казвате „донесете топката“? Ново проучване в Унгария казва „да“

БУДАПЕЩА, Унгария (AP) — Много притежатели на кучета имат вяра, че техните домашни любимци схващат и реагират освен на команди като „ седни “ и „ спри “, само че и на думи, отнасящи се до техните обичани предмети. „ Донеси ми топката си “ постоянно води до тъкмо това.

Но науката е имала проблеми да дефинира дали кучетата и другите животни в действителност задействат умствен облик в съзнанието си, когато чуят името на обект, нещо, което допуска по-дълбоко схващане на езика, сходно на това, което хората имат.

Ново изследване в Унгария откри, че с изключение на да могат да дават отговор на команди като „ преобърни се “, кучетата могат да се научат да свързват думи с съответни обекти – връзка с езика, наречена референтно схващане, която не беше потвърдена в кучета до в този момент.

„ Когато приказваме за обекти, обектите са външни за кучетата и кучетата би трябвало да научат, че думите се отнасят, значат нещо, което е външно за тях “, сподели Мариана Борос, когнитивен невролог и съавтор на проучването, извършено от к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР