Будапеща. Бившият министър-председател на Македония и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола

...
Будапеща. Бившият министър-председател на Македония и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола
Коментари Харесай

„НОВА ТВ“ : Съдът в Будапеща постанови: Груевски няма да бъде екстрадиран

Будапеща. Бившият министър-председател на Македония и водач на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски няма да бъде екстрадиран от Унгария, тъй като има статут на емигрант. Това постанови съдът в Будапеща на съвещанието, извършено по-рано денем, предава скопската „ Народоосвободителна въстаническа армия ТВ “ .
Съдията Ева Варежи, както оповестиха унгарските медии, съобщи, че „ статутът на емигрант е спънка за по-нататъшно връщане и екстрадиция, което е в сходство с унгарските закони за убежището ". Задържането на Груевски бе анулирано и съдията разпореди оправдаването му.
След като оповестиха решението, Груевски съобщи, че схваща решението и не има намерение да се оплаква.
Груевски бе арестуван в Будапеща в утринните часове на деня, след искане за екстрадиция, подадено от Министерството на правораздаването на Македония по отношение на обвиняванията за организирането на щурма в Народното събрание в Скопие от април 2017 година
Груевски бе съпроводен от полицейски чиновници в съда, носеше очила и бейзболна шапка. Имаше белезници на ръцете, които той прикри с връхната си дреха.
По искане на юриста на Груевски, съвещанието бе извършено при закрити порти заради „ чувствителността на информацията “. След като напусна правосъдната зала, Груевски не отговори на въпросите на публицистите.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР