Бучка сирене ще лети като товар в първия търговски полет

...
Бучка сирене ще лети като товар в първия търговски полет
Коментари Харесай

Българско сирене ще пренася първата авиолиния за превоз на стоки с дронове

Бучка сирене ще лети като товар в първия търговски полет на " Дронамикс " - първата в света авиолиния за транспорт на артикули с отдалечено пилотирани самолети. Оказва се, че българският обичаен артикул е част от основаването на пионерската технология.

Основатели на компанията са двамата братя Рангелови - Свилен и Константин. " Докато учех авиокосмическо инженерство в Нидерландия, продължавах да мисля за нещото, което най-вече ми липсваше вкъщи - българското сирене ", споделя Константин.

Дотук от основаването на " Дронамикс " са минали 10 години - подготовка за момента, в който ще бъде сбъднат първият търговски полет в Гърция. Очакванията са това да се случи още тази година и евентуално товарът му ще бъде с аварийни елементи - доставка за " Хелман " (Hellmann Worldwide Logistics). За да подсигуряват триумф на комерсиалните си интервенции в съседката ни, от " Дронамикс " имат подписано междуавиационно съглашение с Qatar Airways.

Именно този дрон може да придвижва до 350 кг на разстояние до 2500 км със скорост 200 км/ч. Той лети на височина доста под тази на общоприетите самолети, само че над хеликоптери и други дребни машини.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР