bTV Управляващото мнозинство ще ограничи командировките на депутатите и ще стегне

...
bTV
Управляващото мнозинство ще ограничи командировките на депутатите и ще стегне
Коментари Харесай

Управляващите ще стягат дисциплината в парламента

bTV Управляващото болшинство ще ограничи командировките на депутатите и ще стегне дисциплината в Народното събрание, с цел да се подсигурява кворума. Това реши съветът на обединението в Министерския съвет.

Партиите, които поддържат ръководещото болшинство пристигнаха при министър-председателя, с цел да го уверят и подсигуряват, че не трансформират отношението си към ръководещата коалиция. Те ще поддържат болшинството, макар идните евроизбори, тъй като имат и подписано съглашение.

" Решихме, че парламентаризмът няма опция, отсъствието не е опция и решение. Сега, без Българска социалистическа партия приемането на закони ще е по-стегнато, разбрахме се, че Българска социалистическа партия няма да се връщат. Ние имаме подписано съглашение и ще го изпълняваме ", сподели още Сидеров.

По думите му дори някои значими законопроекти ще минат през зала по-бързо.

Вицепремиерът, министър на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов добави, че са взели решение да стегнат дисциплината в Народното събрание.

" Ако Българска социалистическа партия са решили да си вървят по техен път, това си техен проблем, ние имаме една задача, препотвърдихме, че поддържаме държавното управление и управническата му стратегия ", разяснява той.

Третото лице на " Обединени патриоти " - Валери Симеонов от НФСБ, липсваше. Междувременно, стана ясно, че той и партията му няма да се явяват на евроизборите дружно с останалите от националистическото обединяване.

От своя страна ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че извършват уговорките по управническата стратегия и още веднъж ще има опция за нарастване на приходите с 10% в края на тази година. Относно кворума, той съобщи, че ще се лимитират командировките на народните представители.

" Това ще докара до ограничение опцията на депутатите да вземат участие в парламентарната си активност на конгреси отвън България – ПАСЕ, ОССЕ, също и като наблюдаващи в изборните процеси. Това е активност, която е вменена на българският парламентаризъм, в този момент ще би трябвало да го ограничим, с цел да осигурим кворум при започване на пленарните съвещания. Българска социалистическа партия се дистанцира от действителния парламентаризъм, от това да вземат участие интензивно в законодателната активност и по реализирането на парламентарен надзор. Ще продължим да приказваме и с Българска социалистическа партия, и с Движение за права и свободи, когато се постанова ", разяснява още водачът на ПГ на ГЕРБ.

Утре правната комисия на Народно събрание ще прегледа измененията в Изборния кодекс.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР