бТВ Този коментар не е заяждане или злорадство. Не. Била съм

...
бТВ
Този коментар не е заяждане или злорадство. Не. Била съм
Коментари Харесай

Слави Трифонов ритуално се самоуби! Коментар на Люба Кулезич и Сашо Диков

бТВ Този коментар не е заяждане или зложелателство. Не. Била съм цел на от време на време нелепи смешки в " Шоуто ва Слави “, само че съм тук, с цел да кометираме гостуванията на Бойко Борисов и Сотир Цацаров при него. Според мен Слави Трифонов извърши ритуално самоубийство. С това въведение стартира диалогът на Сашо Диков с водещата Люба Кулезич в предаването " Евродиков “ в телевизия Евроком, представени от " Фрогнюз ".

Кулезич: Не желая да се заяждам. Няма аз да изрека най-тежките и остри думи. В мрежата са споделени отзиви, които са доста крайни остри, само че по-важно е, че демонстрират голямо отчаяние, продължи своя коментар Кулезич. Аз поддържах Слави, когато разгласи че е за смяна на системата. Защото може да имаме разнообразни разбирания по редица тематики, само че съм съгласна със устрема му да се бори със системата. И заслужава поддръжка за това. Но в този момент то съобщи тези, които му повярваха, имитирайки, че дава шоуто си за свободата на словото, за остри въпроси и жестокост, тъй като медиите били запушени… А се получи нещо напълно друго.

Диков: Впечатли ме, че задава единствено зрителски въпроси. Той се скри зад зрителските въпроси и не зададе нито един собствен, притискащ въпрос, уточняващ. Когато си поканил такива хора би трябвало, това е и работата на сценаристите, да се подготвиш за диалога. Не видях такова нещо. Видяхме единица мярка за неопитност.

Кулезич: И двете изявленията ме карат да мисля, че Слави, който през годините е бил много силов, поставял е непосредствено въпроси, притискал е в ъгъла посетители, изявявал се е като трибун, смъквам му шапка за акцията в отбрана на нашите сестри в Либия и прочие Сега същият човек се отхвърли от личния си ентусиазъм, от концепцията за референдум, намаляването на дотацията за партиите, поради което младежи излязоха да го поддържат. Това ме накара да се запитам: какво се е случило? Защото нещо се е случило. Защото Слави не е малоумен, в противен случай. И внезапно да дадеш чартърен на своите най-големи съперници своето пространство за спешен пиар… Те прегазиха неговия цивилен маниер – това е огромна покруса за този човек. Нещо се е случило. Какво може да е то? Пазарлък? Понеже имаше клюки и интриги, най-вече в пеевските медии, че ще прави политически план, ту с Мая Манолова, с президента, с Цветан Василев и прочие Той, т.е. неговите сценаристи нито един път не опровергаха това, споделяха не в този момент, няма да коментирме… А аз доста одобрявам някои от тях като поета Ивайло Вълчев и неговото гениално стихотворение " Добър вечер, уважаеми фенове. Спите ли? “. Какво става? Абе, Слави, какво се случи? Според мен тази конспирация, че се е срещал с Борисов, имаше слух за такава загадка среща, а никой не отхвърли... Мисля, че се е случил напън върху Слави Трифонов.

Онази вечер говорихме с Борис Ангелов в моето предаване и той сподели, че Национална агенция за приходите се употребява като бухалка против неуместни медии и публицисти. Борето сподели, че Слави също е бил обект на такава инспекция. Много тъжна работа. Факторът Шиши те го развяват неуморно в своето шоу, факторът Пеевски… Нали теб, Сашо, те каниха там да участваш, да работиш където е територия на свободното слово, само че не се получи, не стана заварката. И в този момент се вижда - държанието на Слави е неразбираемо, той е притиснат, един премазан човек, сгънат, виновен, крие се зад въпросите на някакви хора. Мисля, че се е случил напън, какъвто е прочут в ерата на Пеевски след банкрута на КТБ.

Диков: Ядосан съм, тъй като Слави политически се самоуби. Исках да направя там нещо, само че се оказа, че мъчно бих могъл там да работя и самичък му предложих да не мъчим нещата и се оттеглих… Трябва да съм почтен, аз се оттеглих…

Кулезич: Никой от нас не  е съвършен, подвеждали сме се, подвеждали са ни… Не оправдавам никого. Преди време в мрежата имаше изказвания за инспекции против Слави в ДАНС… Много тъжна работа. Спазарена естрада. Съжалявам, че стана по този начин. Да не се вижда разликата сред отговори и преиначаване.

Цацаров цитира Никола Филчев, който бил съгласно него противоречив като човек, само че брилянтен правист. Та Филчев споделил: " Когато корупцията е държавна политика, никаква прокуратура не може да я спре ".

Диков: С това изречение той отряза главата на Борисов...

Кулезич: Точно в това се вижда по какъв начин той шикалкави, трансферира всичко в непознати градини. На Борисов, Цецка Цачева, Горанов… За себе си остави самокритиката, че не бил всевластен. Само че той е всевластен, тъй като нереформираната, неизпраната като парцал, с опрощение, Конституция му обезпечи това.

Цитира Филчев за корупцията… Ами откажете се, бе момчета, като сте безсилни. Не ставайте основни прокурори. Същият Филчев бе споделил, че би трябвало да изберем или страна на мафията или страна на Мусолини. Значи ни приканва да избираме сред подправена народна власт или фашизъм, който да се оправи с нея. Какво ни споделя Цацаров с това цитиране? Че за цели шест години има един заместник-министър наказан?

Предлагам да напишем писма до пиарките на Цацаров и Борисов да дойдат да дават отговор на нашите неуместни въпроси. Нали сами споделят, че нямало проблем да дават отговор на всички неуместни въпроси. Да дойдат при нас. Каним ги.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР