btv . За необичаен казус сигнализира мъж от Велинград – Пловдивският

...
btv
. За необичаен казус сигнализира мъж от Велинград – Пловдивският
Коментари Харесай

Този е заразеният с COVID, който се ядоса на пловдивския съд

 btv . За необикновен проблем алармира мъж от Велинград – Пловдивският областен съд е изискал на два пъти пострадалият да бъде наложително арестуван, тъй като не се е явил на правосъдно съвещание, а мъжът е подложен под карантина от РЗИ поради ковид.

" Аз  съм под карантина от 09.11 до 22 ноември 2021 година... Два пъти желаеха да разбият вратата. Казаха ми следното: " Ако не отвориш вратата, ще я изкъртим! Момче, ние би трябвало да те задържим! Имаме непрекъсната заповед за арест! “, споделя Димитър Велев. 

Вече седмица Велев е с позитивен тест за COVID-19 и под карантина. Тества се ден преди правосъдно съвещание, по което е обвиняем. Уведомява документално съда, ползва резултата си от PCR. Заради неявяването обаче съдията трансформира мярката му за неотклонение от " подписка “ в " задържане под стража “.

" Вчера напъваха, опитваха се да разбият вратата и ме заплашваха, че в случай че не я отворя, ще я разбият. И добре, че пристигна лекар Антонов – той ги вразуми, че това е частна благосъстоятелност и не могат да разбият вратата “, споделя Велев. 

" На офицера, който придружаваше служителите на реда, му споделих, че по принцип не е редно човек в карантина да бъде арестуван “, изяснява доктор Георги Антонов.

От пловдивския областен съд дадоха отговор, че Велев им е дал данни за позитивен тест за ковид, само че не са задоволителни.

" Съдебният състав е приел, че няма данни дали тези резултати са съответно регистрирани в Националния център на РЗИ и дали по отношение на подсъдимия Велев протича карантина “, показват от съда. 

От РЗИ-Пазарджик потвърдиха пред bTV, че документите са достоверни и Димитър Велев е под карантина.

" Няма по какъв начин лице, на което му излизат резултатите в един ден, да се снабди незабавно с наставление от РЗИ и със съответния болничен,  защото здравната система е претрупана, надлежно РЗИ – също “, изяснява Стоян Мадин, юрист от фондация " Български юристи за правата на индивида “. 

Според правосъдното министерство Велев не е открит във Велинград на 10 ноември. Пет дни по-късно е издирван на различен адрес, където различен човек се показал за него.

Велев е обвиняем от 2010 година по дело за имотни измами. " Имало е случаи, когато на предходни съвещания не съм се явявал заради здравословни аргументи “, изяснява той.

Дали след карантината Велев ще отиде в ареста, вместо да остане с мярка за неотклонение подписка, ще реши Окръжният съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР