bTV Разтревожен и нервен съм. Имам за какво да съм притеснен,

...
bTV
Разтревожен и нервен съм. Имам за какво да съм притеснен,
Коментари Харесай

Компютърният спец Кристиян притеснен от 15 едри мъже

 bTV " Разтревожен и нервозен съм. Имам защо да съм обезпокоен, откакто цяла България се е обърнала против мен. Конкретно за случая не се тормозя. Не съм аз индивидът, който хакна Национална агенция за приходите ". Това сподели хакерът Кристиян Бойков в студиото на " Тази заран " по bTV. Той показа, че е бил пред нервозен срив и че в ареста са го разпитвали 15 едри мъже. Сега не можел да върви на работа, тъй като медиите го следели, само че работел от у дома.

" Аз не бях на работното си място, когато сътрудниците от ГДБОП пристигнаха. Бях привикан от терасата да вляза в офиса и бях закопчан. Веднага ми щракнаха белезниците. Попитах дали е нужно всичко това да се случва, а те споделиха " да ". Аз се тормозих извънредно доста. Получих нещо като нервозен срив, само че след това си замълчах и се успокоих. Познавам някои от хората от ГДБОП. Били сме дружно на събития и конференции, само че до там. Нищо съответно не са търсили. Седем часа ме разпитваха, само че най-после към този момент просто си говорехме за работата ми ", описа той.

" С наслаждение бихме послушали премиера да отворим компютъра, само че ще попречим на следствието. Иззеха един длъжностен и два персонални компютъра. Служебният компютър е криптиран. Длъжни сме да съхраняваме информацията на клиентите си по най-сигурния метод ", уточни мениджърът на компанията, в която работи Кристиян - Георги Янков.  

" Аз мисля, че ГДБОП стигнаха до мен посредством някакъв сигнал. Приемам го като офанзива против компанията, а не против мен. Аз нямам човек, който ме ненавижда и има нещо срещу мен ", добави Кристиян. 

Той не пожела да разяснява информацията за файловете в компютъра му и по-точно досието " Kpuccc ", като посочи, че ще го глобят, в случай че издаде детайлности в хода на следствието. Кристиян уточни, че е бил в ареста по-малко от 72 часа. 

" Не мога да дефинира данните, които са изтекли от Национална агенция за приходите, дали са сериозни, или не. Не се занимавам с политика и не запознат съм такива неща. Не е имало напън, това е процедура. Имаше неуместни въпроси и леки закани. Когато му пристигна времето, съдията ще прочете тези неща ", разкри Кристиян. 

" Когато хакнах МОН, взех решение просто да прегледам. Когато го направих, се пробвах да позвъня, писах мейл. Уведомих ги по телефона, както и по електронната им поща. Те заздравиха системата и ме помолиха да опитвам да я пробия отново, само че не съумях ", споделя Кристиян. 

" Не бих се нарекъл магьосник, както сподели министър председателят, а 20-годишен възпитаник. Това са доста обширни данни като познания и не можеш да се наречеш специалист. Прибираш се от работа - четеш и тестваш. Много мои другари са ме молили да тествам нещо тяхно. Всичко с разрешение върша. Аз се занимавам с това от 5-6 години. В свободното си време изучавам ", добави хакерът. 

Той показа, че фамилията му приема нещата умерено и го поддържа, само че също по този начин посочи, че се опасява. Кристиян изясни пред Хекимян, че в никакъв случай не е желал да бъде прочут и това му е изиграло неприятна смешка. 

" Приятелката ми не харесва какво върша. Тя непрекъснато ме пита за какво не станах някой IT експерт, да си работя във компания и да е умерено. Познавате дамите ", заключи Кристиян.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР