бТВ Когато армията от безработни се множи всеки ден мисля, че

...
бТВ
Когато армията от безработни се множи всеки ден мисля, че
Коментари Харесай

Президентът Радев: Народът не е публика и аз няма да участвам в този спектакъл!

 бТВ " Когато армията от безработни се множи всеки ден мисля, че е несвоевременно да занимаваме хората с връзките сред президентската институция и премиерската власт. Не е време за ядосани пози. Няма да вземам участие в този театър. Премиерът би трябвало да е наясно, че народът не е аудитория, от която се чакат във всеки миг овации ",  това зави президентът на България Румен Радев, отговаряйки на въпроси на българските жители в границите на " Попитай президента " по bTV.

Той дава отговор на въпроса, за какво президент и министър председател на са единни и не вземат ограничения против глада в България.  Не сме минавали границата. Трябва да има някакъв баланс. Всяка власт би трябвало да има някакъв коректив. Особено, когато властта вземе сама решение за въвеждане на изключително състояние. Когато няма правосъдна власт, няма парламентарен надзор, когато критичността на всеобщото схващане е намаляло от всеобщия боязън, сподели още той.  По думите на президента, той и министър председателят са посочили единни дейности. " Имахме среща с премиера, с кабинета и с националния щаб. Има взаимоотношение по редица въпроси ", добави той. 

" Не мисля, че имам проблем с Премиера. Проблем има там, където се сблъскват суматохата и действителността. Трябва ли да управляваме тази рецесия посредством суматоха или трупове? ", попита още Радев. 

Радев разяснява и думите на Борисов за " Злата свекърва ".  Как забивам нож в гърба? Тук не би трябвало да се изопачават обстоятелствата. В моето послание на 3 април приканих за действителни стъпки. И преди този момент съм ги казвал. Държа на тях да бъде обърнато внимание. Какво последва след това? Един спор, който е в главата на премиера. Никога не съм споделил да падат рестриктивните мерки. Време е да мислим за национална цел и по какъв начин бързо и поетапно да излизаме от тази рецесия, сподели той. 

Когато се цитира СЗО, би трябвало да се цитира в цялостен размер. Там има напътствие срещу бързо повдигане на ограниченията, само че там има и други неща, които пропусна министър председателят. В обръщението на доктор Тедрос се споделя нещо доста значимо, че към пандемията би трябвало да се проходи с нападателни ограничения, които на първо място да включват проби, търсене на контактите, изясни Радев. 

Не може да се борим с тази пандемия с вързани очи. Ние изтървахме момента за безплатното тестване, акцентира президентът.  Кабинетът взе ясни и навременни ограничения за обществена изолираност и това е доста позитивно, отсече той. Кабинетът съумя да задейства родната индустрия да тъче и шие.

Кабинетът разпростра и хипер активна акция и това да, тъкмо по този начин е. Но, не забравяйте, безвъзмездни проби би трябвало да има. Ако сте продавач, водач, не желаете ли да имате проби. Не звучи добре, че тестванията са скъпи.

Депутатите сами демонстрираха, че работят по команда. Неведнъж са приемали да бъдат командвани, по този начин се случи и с решението за  заплатите им, изясни президентът за какво самичък той е изкомандвал депутатите.

Ние сме парламентарна република и Народното събрание би трябвало да извършва ефикасен надзор над държавното управление, а не да бъде негов придатък. Депутатите позволиха да бъдат командвани неведнъж от господин Борисов - това не е ли шашкане във всички направления, попита президентът.

Радев съобщи, че поддържа изключителното състояние. Драстично обаче изоставаме със обществени и стопански ограничения. Това основава напрежение, добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР