БТА От Европейската агенция по лекарствата обявиха, че са поискали от

...
БТА
От Европейската агенция по лекарствата обявиха, че са поискали от
Коментари Харесай

ЕС иска да знае кои ваксини са ефикасни срещу мутациите на COVID-19

 БТА От Европейската организация по медикаментите оповестиха, че са поискали от всички фармацевтични компании, разработващи ваксини против Covid-19, да създадат оценка дали продуктът им е сполучлив против новите разновидности на болестта.

" Има страхове, че някои от тези разновидности могат да влияят в друга степен на потенциала на имунизациите да пазят против инфекцията, т.е. на имунитета, който основават “, показват от организацията. 

Но и акцентират, че " понижаване на отбраната против леките форми на заболяването не значи наложително понижаване на отбраната против тежките форми “.

До момента Европейската организация по медикаментите е одобрила три ваксини за Европейския съюз. Това са германско-американската на " Пфайзер " и " Байонтех ", американската " Модерна " и шведско-британската " АстраЗенека ", създадена в партньорство с Оксфордския университет.

В края на януари производителите на първите два препарата оповестиха, че те са ефикасни против английския и южноафриканския вариант, считани за по-заразни, напомня Франс прес, представена от БНР.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР