БСТВ отива в историята, научи Lupa.bg. Партийната телевизия на левицата

...
БСТВ отива в историята, научи Lupa.bg. Партийната телевизия на левицата
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Корнелия и Калоян затвориха БСТВ завинаги

БСТВ отива в историята, научи Lupa.bg. Партийната телевизия на левицата стопира да съществува безусловно след няколко дни, откакто Корнелия Нинова персонално е орязала финансирането й с претекста: " Не сме на власт, нямаме никакви пари! ".

В четвъртък екипа на медиата е бил събран и прочут, че БСТВ приключва осведомителните си излъчвания, както и предаванията. Целият екип, който в последните месеци е мощно сведен и е набровявал към 35 индивида, е скъсен. На хората няма да бъдат платени никакви компенсации, те остават на улицата.



Корнелия Нинова в централата на БСТВ преди няколко години

По информация на Lupa.bg, месечната прехрана на канала е била сред 70 и 80 000 лв.. Парите в последните месеци били обезпечавани поравно от дотацията на партията, както и от депутатите Петър Кънев и Борислав Гуцанов. В при започване на 2024-а обаче и двамата уведомили председателката на Българска социалистическа партия, че отсега нататък няма да могат да заделят пари за канала, който така и така никой не гледа. В общи линии, в последните 2 години и половина БСТВ служеше за славословие на Корнелия Нинова и близкия й Калоян Методиев. Именно негова била концепцията да се дръпне шалтера на медиата.

Незавидна е ориста и на партийния орган в. " Дума ". На този стадий вестника на социалистите ще продължи да излиза, въпреки и със мощно сведен тираж и със сгънат размер като на заводско вътрешноведомствено издание от 16 странички. Имало концепция " Дума " да стане седмичник или да продължи единствено като уебсайт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР