БСП започва да събира 48 подписа, които са нужни, за

...
БСП започва да събира 48 подписа, които са нужни, за
Коментари Харесай

БСП събира подписи за оставката на шефа на Антикорупционната комисия

БСП стартира да събира 48 подписа, които са нужни, с цел да може да бъде прегледано в Народното събрание освобождението на Пламен Георгиев като началник на Антикорупционната комисия. Според законодателството, за пускане на процедурата са нужни 1/5 от депутатите.
Цацаров разпореди инспекция по информациите за добитите апаратаменти Проверяват се Пламен Георгиев, синът на Борислав Сарафов и дамата на Лозан Панов
По-рано денем министър председателят Бойко Борисов предложи забърканите в имотни кавги да подадат оставки или да излязат в дълъг отпуск.

Според Корнелия Нинова обаче по този начин той избавя от отговорност Пламен Георгиев, като му остави малка врата за изплъзване.

" Разбира се, Пламен Георгиев се възползва и излезе в отпуск до привършване на инспекцията ", съобщи на брифинг водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

По думите й, от опит се знае, че тези инспекции не престават месеци, даже години. " Това е метод да се замете казусът, да се не помни от обществото и той да се върне на бял кон някой ден ", означи още Нинова.
Борисов предложи Данаил Кирилов за правосъден министър Премиерът изиска да има идентичен критерий и за представителите на правосъдната власт
От Българска социалистическа партия ще упорстват и за оставката на Антон Славчев - Заместник-председател на КПКОНПИ, за който се появиха неясноти за имотната му декларация. От левицата се оповестиха и срещу номинацията на Данаил Кирилов за правосъден министър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР