БСП започна консултации в парламента в търсене на подкрепа за

...
БСП започна консултации в парламента в търсене на подкрепа за
Коментари Харесай

БСП започна консултации в парламента по готвения от тях вот на недоверие

БСП стартира съвещания в Народното събрание в търсене на поддръжка за квалифицирания от тях избор на съмнение против държавното управление - за неуспех в околната среда и водите.

Първата среща на левицата е с Движение за права и свободи. След този диалог се чака да стане ясно дали Движение за права и свободи ще поддържат квалифицирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение към държавното управление. Сред претекстовете за вота, с изключение на водната рецесия в Перник, са и мръсният въздух, и казусът с вноса на боклуци.

От Българска социалистическа партия не считат, че рокадата в Министерския съвет и изборът на нов екоминистър вземат решение проблемите с отговорността в държавното управление. Според тях е нужна оставка на цялото държавно управление.

Днес в Народното събрание пристигна и определеният за министър Емил Димитров. Той сподели, че му липсва Народното събрание.

Българска социалистическа партия пък обявиха, че концепцията на ръководещите за ВиК холдинг няма да реши проблемите в бранша.
Иван Иванов, Българска социалистическа партия: Това е следващият опит за замазване на нечия отговорност, тъй като прехвърляйки всички ВиК сдружения под една шапка, значи, че всичко, което се е случвало до този миг, всичките обири, които са се случили във ВиК сдруженията и погрешно ръководство, ще бъдат заметени и отговорност няма да се понесе от никого.
На въпрос тормози ли го вотът на съмнение, министърът на околната среда и водите отговори позитивно.
Емил Димитров, министър на околната среда и водите: Мен персонално ме тормози. Първи работен ден ми е, а ще се окаже, че аз би трябвало да вземам участие във вота на съмнение. Така че в този момент би трябвало да ида да видя какво се случва с язовирите. Вчера министър председателят ми разпореди задания. Изпратих хора на инспекция в депата в страната. Вчера се наложи от Пловдив да изпращам хора в Стара Загора, с цел да могат те да вземат пробите, тъй като ДАНС, Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата са образували досъдебни производства. Нещо, което аз ще кажа по време на дебата - а парите, които Министерството, което от през вчерашния ден управлявам, по този начин се води, те са обезпечили задоволително доста пари за ВиК бранша.
Българска социалистическа партия сигнализираха, че се чака водна рецесия и в Шумен поради неспособно, съгласно тях, ръководство на ВиК в града. Емил Димитров сподели, че е осведомен с проблемите там, тъй като е бил определен за народен представител точно от този район.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР