БСП за България искаме оставката на правителството на Бойко Борисов

...
БСП за България искаме оставката на правителството на Бойко Борисов
Коментари Харесай

Нинова: Искаме оставката на правителството на Борисов за погрома над здравеопазването

" Българска социалистическа партия за България " желаеме оставката на държавното управление на Бойко Борисов за погрома над опазването на здравето в България, съобщи ръководителят на ПГ на левицата и на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при представянето на претекстовете за импортирания избор на съмнение към кабинета.

Вотът на съмнение е за последните две години от ръководството, само че Борисов ръководи България последните 10, уточни тя и означи, че за това време той е сменил девет здравни министри и осем шефа на Националната здравноосигурителна каса.

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни, че в този интервал парите за здраве се усилват непрестанно и през днешния ден доближават близо 9 милиарда лв., само че 4 милиарда от тях българските жители заплащат от джоба си. Нарушено е обезпеченото в Конституцията право на гратис опазване на здравето, разяснява тя. Плащате за избор на екип, за медицински произведения, за консумативи, над масата и под масата, изреди Нинова.

В резултат на това ръководство зравеопазването към този момент не е и налично, разяснява водачът на Българска социалистическа партия. По думите й 80 % от лечебните заведения са в три огромни града. Една родилка би трябвало да пътува от Свищов до Велико Търново 80 километра, даде образец тя. Общинските лечебни заведения банкрутират, те дължат към 500 млн. лв.. Пред затваряне са лечебните заведения във Враца, Ловеч, Видин, Стара Загора, Чирпан, Нова Загора, Девин, само че до тях и в дворовете на регионалните лечебни заведения изникват печеливши частни структури, уточни Нинова. " За 10 години докарахте системата до там, че налично и гратис би трябвало да замените с връзки и с пари ", обърна се тя към ръководещите.

Корнелия Нинова означи, че Българска социалистическа партия желае оставката на държавното управление и поради лекарствената политика, неналичието на фрагменти, както и поради препоръчаната от ръководещите здравна промяна. Тя уточни, че в показания план от ръководещите няма секторни политики, има само механизъм за увеличение на приходите в здравната каса посредством в допълнение натоварване на българските жители с още заплащания.

Лидерът на Българска социалистическа партия означи, че държавното управление не заплаща в цялостен размер здравните вноски на деца, пенсионери и държавни сулжители и е най-неизправният длъжник в здравната система. Освен това не връща и 1,5 милиарда лв. от здравните вноски, взети от държавното управление " Борисов 1 ".

Алтернатива има и ние от " Българска социалистическа партия за България " я предлагаме, съобщи Корнелия Нинова и открои акценти от нея - унищожаване на комерсиалния статут на лечебните заведения, детайлно остойностяване на медицинските действия и на труда на медицинските експерти, създаване на системата на районен принцип, недопускане на демонополизацията на НЗОК, диференцирано Данък добавена стойност върху медикаментите и медицинските произведения.

Лидерът на Българска социалистическа партия поздрави лекарите с днешния им професионален празник и ги прикани да бъдат дейни участници в диалозите и във вземането на решения за бъдещето на здравната система.

От Българска социалистическа партия желаеха министър председателят Борисов да участва по време на разискванията по вота. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изясни, че министър-председателят е на посещаване в Брюксел, само че духом е тук.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР