БСП все още имам преднина пред ГЕРБ, макар и малка

...
БСП все още имам преднина пред ГЕРБ, макар и малка
Коментари Харесай

„Афис” дава лека преднина на БСП пред ГЕРБ на евровота – 1,3%

БСП към момента имам преднина пред ГЕРБ, въпреки и дребна – с 1,3%. Това сочи последното изследване на електоралните настройки на „ Афис”.
" Алфа Рисърч ": Дистанцията сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия е 4.5% Избирателната интензивност ще е към 35%
То е извършено в интервала 10-15 май и е финансирона със лични средства от организацията.

„ Афис” е единствената организация, която в последните дни преди вота дава преднина на социалистите. Също е единствената, която предвижда „ Воля” да мине бариерата от 5,88% и да вкара един народен представител в Екологичен потенциал.
„ Медиана ”: Трудно е да се предвижда кой ще е победител в евроизборите По данни на организацията разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия три дни преди вота е 1,3% в интерес на ръководещата партия
Тяхното допитване сочи поддръжка за Българска социалистическа партия от 27,4%, за ГЕРБ – 26,1%, за Движение за права и свободи – 14,1%, „ Воля” – 5,9% и Вътрешна македонска революционна организация – 4,7%.

Прогнозата им за изборната интензивност по отношение на изборните описи на ЦИК се движи в границите 33-35%, което са сред 2,1 и 2,3 млн. души.
„ Барометър България ”: Разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия е 3,7% в интерес на ръководещите По техни данни четири партии сигурно ще вкарат депутати в Екологичен потенциал – ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Вътрешна македонска революционна организация
От „ Афис” прецизират, че на база данните от изследването не може да се дефинира спечелилият, тъй като разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия е в границите на статистическата неточност.

Освен това при разбора на данните следва да се вземе поради и степента на готовност на главните партийни ядра, а той сочи следното:

Сигурни Колебаещи се

Българска социалистическа партия 66,2% 33,8%

ГЕРБ 70,5% 29,5%

Движение за права и свободи 72,0% 28,0%

Воля 57,4% 42,6%

Вътрешна македонска революционна организация 69,1% 30,9%

„ Видно е, че ГЕРБ е постигнал по-висока степен на готовност на своите гласоподаватели спрямо главния си съперник. Най-висока е мобилизацията по традиция на Движение за права и свободи, само че и Вътрешна македонска революционна организация доста сполучливо е провела акцията си”, разясняват от организацията.

Според анализаторите от „ Афис” ГЕРБ има скритити преимущества, с които се употребява всяка ръководеща партия, а „ Коалиция за България” лишава гласове от Българска социалистическа партия.

Независимо от високото равнище на декларативност на евентуални гласове в интерес на партия „ Воля “ вотът за тази партия е нерешителен поради относително по-ниската степен на готовност. Обратно – вотът за Вътрешна македонска революционна организация може изненадващо да се повиши на по-високи стойностни равнища поради по-високата степен на мобилизация”, прецизират от „ Афис”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР