БСП внесе проект на решение в Народното събрание за възлагане

...
БСП внесе проект на решение в Народното събрание за възлагане
Коментари Харесай

БСП иска Сметната палата да направи ревизия в държавното дружество Автомагистрали

БСП внесе план на решение в Народното събрание за възлагане на Сметната палата да извърши одит на държавното сдружение " Автомагистрали " за интервала 1 януари 2016 година - 31 декември 2020 година Това разгласи на брифинг в Народното събрание националният представител Георги Свиленски.

" Дейността на държавното сдружение показва как по " най-безочлив метод " може да се заобикаля законодателството за публичните поръчки. Без да разгласи нито една социална поръчка, държавното сдружение " Автомагистрали " е възлагало на десетки компании осъществяването на редица планове ", коментира Свиленски. 

От Българска социалистическа партия оферират и смяна в Закона за публичните поръчки, по-специално член 14, в който категорично да се регламентира, че възлагането на дадена социална поръчка може да става, единствено тогава, когато съответната компания има потенциала да извърши 90 на 100 от активността.

" Как работи държавното сдружение " Автомагистрали ", откакто по документи то разполага едвам с два верижни багера, един колесен екскаватор, един булдозер, два валяка по 16 тона и два валяка 19 тона, както и 53 леки автомобила, лекотоварни бусове - 27 и два безпилотни дрона за следене на качеството на строителството. Най-голямата държавна пътностроителна компания разполага с девет пътни инженери, 11 геодезисти и един геолог и 20 счетоводители - инспектори. Това счетоводна компания ли е или строителна? ", попита Свиленски, който посочи, че строителните служащи са едвам 41 на брой.

" Това са хората, от които България чака да построят 225 километра автомагистрала " Хемус ", добави депутатът. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР