БСП внесе жалба в Централната избирателна комисия, в която твърди,

...
БСП внесе жалба в Централната избирателна комисия, в която твърди,
Коментари Харесай

С жалба БСП искат Борисов да си избере - премиер или шеф на предизборния щаб

БСП внесе тъжба в Централната изборна комисия, в която твърди, че против несъответственост на функционалностите на Бойко Борисов като министър-председател и изпълняващ функционалностите и на ръководител на Председателския избирателен щаб на ГЕРБ и съпътстващите ги обединения, заяви пресцентъра на левицата.

" Това е в изрично несъгласие на Закона за администрацията ", съобщи ръководителят на Националния избирателен щаб на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски пред медиите при внасянето на жалбата в ЦИК. Той прикани комисията да съблюдава закона и да загърби партийните си пристрастия.

 С тъжба Българска социалистическа партия желаят Борисов да си избере - министър председател или началник на предизборния щаб
© Пресцентъра на Българска социалистическа партия

" В закона ясно е записано- какви функционалности не може да извършва министър- ръководителят ", акцентира Свиленски. Депутатът Явор Божанков изясни, че Законът за администрацията не разрешава на министър-председателят да заема управителни длъжности в избирателен щаб. " Борисов е в очевидна несъответственост и нарушаване на закона ", разяснява той.

" Призоваваме ЦИК да даде инструкции на премиера да освободи един от двата поста и да прекрати нарушаването на българските закони ", заключи Явор Божанков.

По-рано тази седмица от Българска социалистическа партия желаеха от комисията да забрани на Борисов да води предизборната да води предизборна акция за ГЕРБ, като обикаля страната в ролята си на министър-председател и употребява държавен запас за това. Вчера обаче от ЦИК оповестиха, че не виждат такова нарушаване.

 С тъжба Българска социалистическа партия желаят Борисов да си избере - министър председател или началник на предизборния щаб
© Правителствена Информационна Служба

Междувременно и през днешния ден министър председателят имаше няколко срещи с публицисти в кърджалийско, при които дебело акцентира какво вършат ГЕРБ за страната и какво управлявалите преди него не са свършили. Борисов преряза лентата на нов цех, като уточни, че бизнесклиматът е страховит и има напор от задгранични вложения.

След това посети манастирският комплекс " Свети Йоан Предтеча ", който се ремонтира с държавна помощ и съобщи:
" В Родопите от 100 години манастир не е юридически. Оставям изводите на тези преди мен, които обичат да приказват. Ние без доста да приказваме - строим църкви и манастири и то в сърцето на Кърджали и в това време с нашите братя мюсюлмани поддържаме прелестни връзки... Могло е да го създадат и преди 10 години и преди 20 и преди 30 години е могло, само че на никое място не са създали ", не пропусна да означи министър председателят.
Пълният текст на жалбата
Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (318)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР