БСП върна неизпълнен третия мандат. БСП върна неизпълнен третия мандат

...
БСП върна неизпълнен третия мандат. БСП върна неизпълнен третия мандат
Коментари Харесай

БСП върна неизпълнен третия мандат

Българска социалистическа партия върна несбъднат третия мандат. Българска социалистическа партия върна несбъднат третия мандат за сформиране на държавно управление.

“Направихме всичко належащо, с цел да осъществим третия мандат. Изведохме четири значими задания за постоянно държавно управление и за парламент. Такива, каквито ги обсъдихме с Вас при приемането на мандата: Приемането на България в Шенген, законите по Плана за възобновяване и резистентност, приемане на бюджет за 2023 година и правосъдна промяна. Поканихме всички партии на диалог и от тези, които пристигнаха и от тези, които не пристигнаха, стана ясно, че не се събра единодушие, болшинство за лъчение на постоянен кабинет. Поради тази причина връщам третия мандат ”, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, връщайки празната директория с третия мандат на президента Румен Радев.

“Аз желая да ви поздравя за напъните, които положихте за сформиране на постоянно държавно управление в една доста сложна политическа конюнктура, само че очевидно и този път тя не откри позволение и отиваме на следващите предварителни парламентарни избори, поисквам ви триумф на тях ”, отвърна Радев на представителите на парламентарната група на Българска социалистическа партия.

“Това е общ крах на 48-ото Народно заседание ”, това съобщи Корнелия Нинова, откакто излезе от президентството на въпрос дали неизпълнението на третия мандат е неуспех за Българска социалистическа партия.
По думите на Нинова не е било допустимо осъществяване на третия мандат, изключително след абсурда с Nexo. Лидерът на Българска социалистическа партия разгласи, че чака сложна предизборна акция.
“Винаги сме заявявали, освен в този момент, от десетки години, Българска социалистическа партия поддържа изрично парламентарната република като форма на ръководство на страната и оставаме на тази позиция ”, съобщи Нинова във връзка поискания референдум от партия “Има подобен народ ” за президентска република.

Политическата рецесия: Българска социалистическа партия връща мандата несбъднат във вторник

До тук се стигна откакто левицата не получи поддръжка от политическите сили в Народното събрание за съставяне на държавно управление. Партията по този начин и не излъчи и собствен претендент за министър-председател, а мандата получи самата Нинова.

Има Такъв Народ внесе съобщение за референдум за президентска република

“Днес от 14 часа съм поканил Централната изборна комисия с цел да даде повече информация за готовността за идните парламентарни избори и на база и на тази информация ще взема решнение за разформироване на 48-ото Народно заседание и датата за идващите парламентарни избори ”, заяви Радев.

Предстои президента да издаде тази седмица декрет за разформироване на 48-ото Народно заседание, а преди този момент да назначи и ново служебно държавно управление. Вече стана ясно, че негов министър председател още веднъж ще бъде Гълъб Донев.

Президентът разгласи кой ще е идващият длъжностен министър председател

Актът, с който президентът разпуска Народното събрание, дефинира и датата на изборите за ново Народно заседание. Избори за нов парламент се създават най-късно до два месеца след преустановяване на пълномощията на предходния.

 

Българска социалистическа партия върна несбъднат третия мандат

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР