БСП в Столичния общински съвет има два приоритета тази есен

...
БСП в Столичния общински съвет има два приоритета тази есен
Коментари Харесай

Иван Таков: БСП в СОС има два приоритета тази есен - отопление на достъпна цена през зимата и социален бюджет за 2023 г.

БСП в Столичния общински съвет има два целта тази есен - отопление на налична цена през зимата и обществен бюджет за 2023 година. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия – София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков в своето изявление при започване на първата сесия след лятната почивка, оповестиха от пресцентъра на партията.

" Откриваме новия работен сезон на Столичния общински съвет в извънредно комплицирана политическа и икономическа конюнктура в страната. Намираме се и по средата на акция за следващите предварителни парламентарни избори. Това са провокации, които слагат на тестване нашата отговорност към жителите на София, сподели Иван Таков. - В такава обстановка имаме две благоприятни условия - да се пуснем по пистата на политическите говорилни и битки или да работим градивно, рационално и да бъдем потребни на софиянци освен в идните тежки зимни месеци ".

Иван Таков означи, че през годините, в ролята си на съпротива, групата на " Българска социалистическа партия за България " е работила поредно в отбрана на ползите на жителите. " Били сме и ще продължаваме да бъдем безкомпромисни към всевъзможни опити за пробутване на незаконосъобразни решения или отчети, които ощетяват софиянци, добави той. - Няма да позволяваме и ще продължаваме да се борим и против всевъзможни лобистки покупко-продажби, водещи до занижени доходи и загуба на общинска благосъстоятелност ".

Председателят на Българска социалистическа партия - София подчертава върху двата съществени целта в работата на общинските съветници от групата на социалистите. " Първият е софиянци да имат парно и топла вода през зимата. Това надалеч не значи единствено да бъдат обезпечени доставките на газ за " Топлофикация - София ". Изключително значимо е софиянци да могат да си разрешат цената на парното и топлата вода, съобщи Иван Таков. - В този смисъл разрешаването на казуса с " Топлофикация - София " час по-скоро е от изключителна значимост. Възможността най-голямото общинско сдружение да стане държавно би била рационална само и единствено в случай, че страната неотменно подсигурява парното и топлата вода на столичани на търпима цена. Необходими са ясни и безапелационни гаранции, че няма да има спиране на топлоподаването и всичките над 450 000 клиента на " Топлофикация " в София няма да бъдат сложени в риск да останат на студено. Изключително значимо изискване е евентуален външен вложител да не си разрешава да избива инвестицията си през нарастване на сметките за парно и топла вода на столичани. Групата на " Българска социалистическа партия за България " ще упорства и за неотменима гаранция от страната, че " Топлофикация " ще остане обществено сдружение, а няма да бъде приватизирано, продадено или концесионирано ".

Иван Таков беше безапелационен, че работата по Бюджет 2023 на Столична община би трябвало да стартира час по-скоро. " Неговата подготовка е вторият наш приоритет. Защото бюджетът не е просто преразпределение на средства. През бюджета ние постановяваме политики, които основават резистентност. Основна цел в работата на групата на " Българска социалистическа партия за България " е Бюджет 2023 на Столична община да бъде обществен. Защото всички ние, общинските съветници, сме длъжници на софиянци в обществената сфера, сподели ръководителят на Българска социалистическа партия - София - Нашата група ще пази политики в бюджета, посредством които жителите на София ще бъдат ползватели на целия запас, който общината може да им предложи през този бюджет. От децентрализацията на бюджетни средства към районните кметове, през решение на хроничния проблем с обезпечаване тук-там в общинските детски градини и ясли и с дефицита на общински жилища, навреме и качествено асимилиране на средствата за ремонт на уличната и тротоарна мрежа в кварталите на София до положителното и законосъобразно стопанисване и ръководство на общинската благосъстоятелност и комерсиалните сдружения ".

Иван Таков акцентира, че столичани не са просто гласоподаватели на избрана група от хора. " Столичани имат право на достъп до всички публични богатства. И тези богатства, а не услуги, са отоплението на домовете, водоподаването, жилищната политика, превозът, образованието, опазването на здравето. Именно ние, общинските съветници, сме определените от жителите да им осигурим първокласен, комфортен и вероятен достъп до тези богатства на социалнопоносими цени, сподели той. - Вярвам, че натрупалите се рецесии ще ни създадат по-отговорни и по-социалночувствителни към проблемите на хората. И това ще се отрази на работата ни в идващите месеци. Вярвам, че нашата грижа за хората и желанието ни да решаваме проблемите им ще бъдат по-силни от политическите ни разлики. Вярвам, че дългът ни да работим за хората в София е по-силен от персоналните ни пристрастености ".

В края на своето изявление Иван Таков прикани сътрудниците си в Столичния общински съвет за повече разсъдък в делата им и пожела триумф на всички през новия работен сезон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР