БСП стартира поредица от срещи с актива на партията по

...
БСП стартира поредица от срещи с актива на партията по
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Сериозната социална програма и повече държавност са приносът на БСП в управлението

БСП започва поредност от срещи с актива на партията по места за разяснение на главните параметри на постигнатото от представителите на левицата в първите седмици от ръководството на съдружното държавно управление.

“Силата на Българска социалистическа партия е в нейните структури и повсеместност. Нека насочим вътрешнопартийната сила не против себе си, а за продобиване на доверието на хората и за разширение на въздействието на партията, с цел да изградим една мощна и съвременна България ”. Това съобщи по време на срещата с актива във Варна градският водач на партията и ръководител на парламентарната комисия по превоз в 47-то Народно събрания Борислав Гуцанов. В началото на изпълнената с доста конструктувни оферти и разбори среща, той направи доклад пред десетките представители на левицата във Варна, за постигнатото досега.

“Социална стратегия, която е 1/3 от бюджета на страната, е несъмнено достижение, на каквото не сме били очевидци през последните 30 години ”, акцентира Борислав Гуцанов. Според него това е съществено съображение за присъединяване на Българска социалистическа партия в съдружното държавно управление. “За месец и половина постигнахме неща, за които години сме се борили без триумф. На първо място това са с 10% по-високите фамилни надбавки за развъждане на дете. От 1 април ще имаме безвъзмездни детски градини. ”

“Отделят се 70 млн. лв. за строителството на нови градини и ясли в общините, в които има дефицит тук-там. Всичко това е част от нашата битка с демографската злополука, на която сме очевидци в последните години. Основен е и приносът на Българска социалистическа партия в повишението на коефициента за пенсиите от 1,2 на 1,35, за по-високия им размер от 25 декември м.г.и предстоящото ново покачване с актуализацията на бюджета през юли тази година ”, сподели градският водач пред актива във Варна.

“Мораториумът върху цените на тока за битовите консуматори е другото решение, което потвърждава какъв брой значимо е присъединяване на страната. Без него в този момент хората нямаше да могат да си заплащат сметките за ток ”, акцентира Гуцанов. Според депутата от коалиция “БСП за България ”, с дейното присъединяване на левицата сега се търси трайно решение за решение на казуса с по-скъпата електрическа енергия и след рухването на мораториума. Един от разновидностите, за който Българска социалистическа партия ще упорства изрично, е незабавното възобновяване на процедурите за строителство на нови нуклеарни мощности. “Това ще е огромната борба на Българска социалистическа партия и ние сме подготвени за нея ”, безапелационен е Гуцанов.

“Ясна е посоката, в която Българска социалистическа партия ще работи за възстановяване живота на хората – регламентиране работата на частните арбитър – реализатори, на колекторските компании, мобилните оператори, отбрана от монополите, възстановяване на виталния стандарт на младите фамилии, бизнеса, пенсионерите. Това е цената на Българска социалистическа партия за присъединяване в ръководството и до момента в който в работата на държавното управление се съблюдава подписаното съглашение във всяко от 18-те му направление, левицата ще бъде част от него.

Голямата ни цел е унищожаване на модела на ГЕРБ освен от националното ръководство, само че и на локално равнище. Затова да се концентрираме в сериозна и ползотворна работа за триумфа на партията на локалните избори, които предстоят след 20 месеца, да активизираме структурите си и да работим за сполучливото присъединяване на левицата и в локалното ръководство на страната ни ”, прикани Борислав Гуцанов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР