БСП ще си даде време при съгласие за съставяне на

...
БСП ще си даде време при съгласие за съставяне на
Коментари Харесай

Нинова се готви за трудна медиация между ПП и ИТН

БСП ще си даде време при единодушие за сформиране на държавно управление, в случай че няма съгласие сред договарящите обаче, няма да бави връщането му. Това стана ясно от изказване на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова откакто левицата получи третия изследователски мандат за сформиране на постоянно държавно управление.

Все още няма име за министър председател. Първото нещо, което ще създадем е да сложим програмата, направена от трите партии, на масата на договарянията, разгласи Нинова. По думите й това е сплотяващото сред Българска социалистическа партия, Политическа партия, Демократична България , само че е и основа за диалози с Има Такъв Народ. Разговорите за сформиране на кабинет стартират още на следващия ден с Политическа партия.

Върху нас пада голяма отговорност, която осъзнаваме, разясни вицепремиерът. Ще подходим рационално, умерено и диалогично с една цел да подсигуряваме сигурност на страната, успокоение на хората, да съставим постоянен кабинет, да осъществим програмата, която разписахме към този момент, посочи водачът на левицата. За Българска социалистическа партия приоритет остава обществената политика, сподели още Корнелия Нинова.

Отново Нинова разгласи, че Политическа партия би трябвало да излъчи министър председател, само че бе безапелационна, че Кирил Петков няма да е министър-председател. Трудното в диалозите, съгласно нея, ще е да се помирят партии, които са си изрекли тежки думи, както стана сред Политическа партия и Има Такъв Народ .

На въпрос дали Българска социалистическа партия ще желае експертен или политически кабинет, Корнелия Нинова удостовери тезата си, че в подобен миг би трябвало да се носи ясна политическа отговорност.

Червените няма да договарят с ГЕРБ, Движение за права и свободи, с " Възраждане " също. Ще беседват с отделилите се от Има Такъв Народ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР