БСП ще обжалва увеличаването на таксите в административното производство пред

...
БСП ще обжалва увеличаването на таксите в административното производство пред
Коментари Харесай

БСП праща високите такси в административното производство в Конституционния съд

БСП ще апелира увеличението на таксите в административното произвеждане пред Конституционния съд. Това разгласи на брифинг в Народното събрание Явор Божанков от левицата, откакто размерът на таксите беше вдигнат фрапантно с гласувани на второ четене от болшинството в пленарната зала промени в Административнопроцесуалния кодекс (АПК).

Увеличаването на таксите е до 900 пъти и няма справедлив аршин за юридическите и физическите лица, той е друг, уточни депутатът. Например, за касационна тъжба на юридическо лице таксата от 25 лева става 370 лева т.е. 14 пъти по-висока, а за обжалване при веществен интерес на юридическо лице от 5 лева - до 4500 лева, което е до 900 пъти нарастване, аргументира се Божанков.

Все отново социалистите считат, че промени би трябвало да има, тъй като досега таксите са ниски и не покриват разноските, което е проблем за правораздаването.

Ако вземем поради приходите на българите, които са извънредно ниски, можем да твърдим, че това ще ограничи от правораздаване доста жители, разясниха също от левицата. Според тях обезпокоително е, че таксите се " заковават " в закон, а не в цена и по този начин ще могат да се апелират единствено пред Конституционния съд.

С това властта насочва ясно известие към българските жители " не ни се мотайте в краката, каквито актове има врастта, в случай че обичате, недейте да ги обжалвате ", считат от Българска социалистическа партия.

Очертава се непоносимост към жалбоподателите, които демонстрират непоносимост към властта, което е крачка към определяне на тоталитарен режим, съобщи Явор Божанков. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР