БСП се намира на своеобразен кръстопът, тъй като трябва да

...
БСП се намира на своеобразен кръстопът, тъй като трябва да
Коментари Харесай

Сензационно! От БСП завързаха интрига с Радев и третия мандат и заявиха: На кръстопът сме!

БСП се намира на самобитен кръстопът, защото би трябвало да взема решение по какъв начин ще реагира на ветото на президента Румен Радев върху текстове от Изборния кодекс, а също така да заеме позиция във връзка връчването на втория мандат за сформиране на държавно управление на „ Продължаваме промяната “.

Българска социалистическа партия ще разиска претекстовете за ветото на президента и ще реши по какъв начин да гласоподава, съобщи пред Нова телевизия заместник-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова. Тя акцентира, че единственото, с което изрично не са съгласни, че хората не би трябвало да имат избор по какъв начин да гласоподават. „ Нашата борба да има машинно гласоподаване беше обусловена най-много от едно – да преодолеем купения избор. Ние не го преодоляхме – даже в противен случай ”. Анастасова акцентира, че Българска социалистическа партия дълго е разсъждавала, преди да пожелае връщането и на хартиената бюлетина.

Тя изясни, че диалози с „ Продължаваме Промяната ” ще водят, стига да бъдат поканени. На въпрос допустимо ли е с мандата на втората политическа мощ да бъде повдигнат като претендент за министър председател някогашният правосъден министър Надежда Йорданова, зам.-председателят на Българска социалистическа партия отговори, че „ ние на всевъзможни екзотики ще се нагледаме ”.

По думите на Анастасова съглашение би трябвало да бъде подписано. „ Ние би трябвало да сме сигурни когато влизаме в някакви взаимоотношения – без значение дали са съдружни, или връзки на поддръжка. Трябва да имаме гаранции и сигурност ”, безапелационна е тя.

„ Допускам, че президентът ще поставя доста неща на кантара, преди да връчи мандата на който той избере ”. Така тя отговори на въпроса дали Българска социалистическа партия или „ Български напредък ” би бил изборът на Румен Радев за вероятно връчване на трети мандат. Според зам.-председателя на Българска социалистическа партия има основни разлики сред ПГ на Българска социалистическа партия и тази на БВ.

„ Няма по какъв начин със 70 народни представители да очакваш да постигнеш резистентност. Това е несериозно. Аз по този начин разбирам поръчките за държавно управление на малцинството – единствено от Политическа партия и Демократична България “, съобщи пред бТВ Атанас Зафиров от левицата.

Няма по какъв начин да не ни смущава и авансово дадената поръчка, че това ще бъде държавно управление на малцинството, което изключва всякаква друга опция за присъединяване, добави Зафиров.

Българска социалистическа партия чака да седне на масата за договаряния с Политическа партия. По думите им разговорът не е преустановен.

„ Вчера получихме писмо, което може да се пояснява като покана за диалог. Предварително виждам, че са заложени някои неизпълними условия. Едното е приемане на ветото на президента за Изборния кодекс. Това е нещо, с което ние няма да се съгласим “, сподели Атанас Зафиров.

Ако се стигне до връчване на третия мандат на Българска социалистическа партия, от партията считат, че един възможен кабинет би трябвало да има политически профил.

„ Българска социалистическа партия има висока степен на програмна подготвеност и на визия за развиването на страната. Готови сме да я споделим с нашите евентуални сътрудници. Искаме, в случай че се стигне до някаква форма на ръководство, да е ясно кой носи политическата отговорност и кои партии застават зад този кабинет “, сподели още Зафиров.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР