БСП са постъпили принципно с отказа си да подкрепят резолюциите

...
БСП са постъпили принципно с отказа си да подкрепят резолюциите
Коментари Харесай

Нинова: БСП избра Конституцията пред резолюциите на ПЕС

Българска социалистическа партия са постъпили кардинално с отхвърли си да поддържат резолюциите на Партията на европейските социалисти за Истанбулската спогодба и Глобалния пакт за миграция на Организация на обединените нации като са застанали на страната на Конституцията, законите, Народното събрание, църквата и традициите на християнското семейство. Това съобщи водачът на левицата Корнелия Нинова.
„ В резолюцията за миграцията се приканва всяка страна да поема солидарна отговорност или да бъде финансово и стопански осъдена, да се разшири правото на леговище (…) заличава се границата сред незаконна и легална миграция, ние не одобряваме тази позиция”, даде образец Нинова.
Тя напомни и решението на Народното събрание да не се подписват двустранни съглашения за връщане на мигранти.
„ Откога в България да спазваш Конституцията и законите е шовинизъм? Откога да изпълняваш решенията на българския парламент е популизъм? Да спазваш конституцията е правова страна, да спазваш решенията на Народното събрание е парламентарна република”, сподели Нинова пред bTV.
По думите й и вътре в ПЕС не е имало цялостна поддръжка за тези решения, като водачите на левите партии в Чехия, Полша и Словакия също не са били на форума точно в символ на митинг, а българските социалисти и някои от задграничните им сътрудници алегорично са напуснали залата при гласуването на противоречивите резолюции, които дори първоначално имало вид да бъдат признати в комплект с всички останали текстове – в това число такива, които са несъмнено подкрепени.
Корнелия Нинова не отхвърли изрично изказванията, че само председателският пост на Сергей Станишев в ПЕС е избавил Българска социалистическа партия от изключване: „ Надявам се да не се случи. Ще е неприятен знак за ПЕС, не може да изключиш някого поради това, че има друго мнение”.
Тя дори описа за връзката си с европейската партия, в хода на която дори пристигнала делегация у нас „ да ни изясняват какъв брой не сме прави”.
Нинова въпреки всичко акцентира, че поддръжката за нов мандат на Сергей Станишев е безспорна и няма конспирация към това. В същото време тя уточни, че занапред следващата година локалните структури ще оферират класификация на листата за изборите за Екологичен потенциал.

Нинова разяснява и заканите на строителния отрасъл да изкарат хиляди хора и стотици единици техника на митинг против безпочвените съгласно компаниите обвинявания в корупция и некачествена работа. „ За пръв път едрият бизнес в България ще стачкува против опозицията”, означи водачът на Българска социалистическа партия.
Тя означи, че сигнал на Българска социалистическа партия до прокуратурата за неуредици при пътното строителство е единен от държавното обвиняване с различен – от европейската работа за битка с измамите ОЛАФ: „ Защо не изкарат машините против основния прокурор, за какво не изкарат машините против ОЛАФ?”.
Нинова запита и за какво не е имало митинги, когато Бойко Борисов обществено и без законово съображение е спирал публични поръчки за милиони.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР