БСП реши - не пуска мандата, предлага правителство. Това става

...
БСП реши - не пуска мандата, предлага правителство. Това става
Коментари Харесай

БСП реши - не пуска мандата, предлага правителство

БСП реши - не пуска мандата, предлага държавно управление. Това излиза наяве след изключителния пленум на социалистите през днешния ден.

Българска социалистическа партия ще опита да осъществя третия мандат, няма да го върне на президента несбъднат. Това реши Националният съвет на партията с 96 гласа „ за “, 15 – „ срещу “ и двама въздържали се.

Час по-рано изтече запис от пленума. В него излиза наяве, че левицата ще задържи мандата още малко. От БСП възнамеряват да внесат законодателна стратегия за 6 месеца в Народното събрание. Ако тя бъде призната, то Корнелия Нинова е безапелационна, че с третия мандат ще бъде номиниран за министър председател Асен Василев.

" Предлагаме нашите депутати, като изразител на партията мандатоносител, да я внесат (законодателната стратегия, бел. ред.) в Народното събрание с план за решение за утвърждение. И това да бъде пробата има ли в България болшинство, което желае непоклатимост за страната и сигурност за хората. Това да бъде институционален тест, не да вървим по кьошетата и да приказваме с този и с оня - ще подкрепиш ли, защо, за какво ", споделя водачът на БСП пред пленума.

" Ако тази стратегия мине, на другия ден внасяме Асен Василев като претендент за министър-председател. Ако тази стратегия не мине, връщаме празен мандат Това е кардинално, това е отговорно, това е чисто, няма задкулисие, има единствено институционалност, всичко се разиграва пред очите на хората, в Народното събрание и зависи от отговорността на народните представители ", безапелационна е Нинова.

Проекторешение за приемане на Законодателна стратегия на Народното събрание за интервала юли - декември 2022 година са внесли депутатите от Българска социалистическа партия, отпред с шефа на групата Георги Свиленски. То ще бъде гласувано като първа точка в четвъртък, стана ясно в края на планума.

Чрез вота за законодателната стратегия Българска социалистическа партия ще тества дали има парламентарно болшинство за поддръжка на държавно управление с третия мандат. Ако законодателната стратегия бъде призната, Българска социалистическа партия в петък ще върне на президента Румен Радев директория с името на Асен Василев като претендент за министър председател.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР