БСП реши да да гласува против ратифицирането на Истанбулската конвенция.

...
БСП реши да да гласува против ратифицирането на Истанбулската конвенция.
Коментари Харесай

БСП реши да гласува против Истанбулската конвенция

Българска социалистическа партия реши да да гласоподава срещу утвърждението на Истанбулската спогодба. Решението беше взето на днешното съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия. 

" В Конвенцията съществуват текстове, които разделят българското общество и могат да бъдат тълкувани разнопосочно ", показаха от Българска социалистическа партия.

От партията оповестиха, че насилието против дамите, както физическо, полово, по този начин и психическо, е необятно публикувано в обществото и би трябвало да бъде обсъждано като последна форма на дискриминация и нарушение на правата на индивида, съставлява редовно нарушаване на главните права и съществено закононарушение, което би трябвало да се глоби като такова. 

Освен това от Българска социалистическа партия регистрират, че не престават да съществуват модерни форми на иго и трафик на хора, които засягат главно дами. Оттам показват още, че са нужни спомагателни ограничения за поощряване на дами, които са били жертва на принуждение, да потърсят помощ и да се подсигурява, че те ще получават подобаваща поддръжка и ще имат достъп до правораздаване.

От Българска социалистическа партия допълват, че би трябвало да се постави завършек на безнаказаността, като се подсигурява, че причинителите се преследват и санкционират и акцентират, че поддържат всички начинания, акции и старания на Обединението на дамите социалистки против насилието над дамите и децата и реализиране на равнопоставеност на половете.

Според партията единствено композиция от политики, съчетаваща законодателни и незаконодателни ограничения, включително правни, правосъдни, инфраструктурни, културни, просветителни, обществени и здравни действия, както и равнопоставено присъединяване на дамите във всички области на обществото, може доста да понижи насилието против дамите и следствията от него. 

Затова от партията ще внесат съответни законодателни текстове, с които да се подсигурява ефикасната битка с насилието над дами и да се приложат на процедура наредбите на Конвенция за отбрана на дамите от всички форми на принуждение.

Предложенията на Българска социалистическа партия включват промени в наказателното законодателство за най-строго гонене и наказване на насилниците, инкриминиране на домашното принуждение, инкриминиране на " преследването " като държание със застрашителен темперамент против съответно лице, криминализиране на „ насилствените бракове ” и „ насилственото общуване на брачен начала ”, усилване на наказателната отговорност за нарушение на заповед за отбрана от домашно принуждение, като се плануват по-високи наказания, изключително за причинителите, които имат по няколко заповеди и/или нарушавания на заповеди, създаване на Кризисни центрове във всеки регионален град, като това стане държавна делегирана активност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР