БСП проведе среща с Асоциация Българска книга. От страна на

...
БСП проведе среща с Асоциация Българска книга. От страна на
Коментари Харесай

БСП подкрепи книгоиздателите за 9% ДДС за книги

Българска социалистическа партия организира среща с Асоциация " Българска книга ". От страна на левицата участваха зам.-председателят на партията Атанас Зафиров, лидер на листата на " Българска социалистическа партия за България " в Сливен, Александър Симов, лидер на листата във Враца и Димитър Данчев, ръководител на Съвета по стопанска система към Народно събрание на Българска социалистическа партия.

Позицията на книгоиздателите показаха Десислава Алексиева, ръководител на Управителния съвет на асоциацията и Владислав Симеонов, ръководител на Контролния съвет. Като съществени въпроси бяха разисквани Данък добавена стойност за книги да остане 9% за непрекъснато и основаването на ваучерна система за книги.
" Тук чукате на отворена врата, тъй като ние сме партията, която първа говореше за културен чек ", съобщи Атанас Зафиров.

Беше разисквана още потребността от увеличение на държавното финансиране за библиотечните фондове. По всички обсъждани въпроси двете страни реализираха кардинално единодушие.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР