БСП обяви, че ще покани премиера Бойко Борисов в парламента

...
БСП обяви, че ще покани премиера Бойко Борисов в парламента
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ в спор защитава ли държавата превозвачите

Българска социалистическа партия разгласи, че ще предложения премиера Бойко Борисов в Народното събрание да рапортува за свършеното от кабинета в отбрана на превозвачите ни. Това сподели заместник-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски . Премиерът ще бъде поканен още в 9.00 часа в утрешното пленарно съвещание.

Той регистрира, че българските превозвачи са били предадени през миналата една година от българското държавно управление, тъй като са подкрепили преди време пред Европейския парламент измененията в регламента. " Никъде с изключение на на срещите с тях по хотели и сбирки не са намирали съпричастност в българското държавно управление. Тук в България си приказваме едно, на срещата с Макрон в Евксиноград се приказва едно, само че там, където би трябвало да бъдат защитавани българските ползи, мълчат ", сподели Свиленски, представен от " Фокус ".

Той напомни, че предишният петък Народното събрание е приело позиция, с която задължава българското държавно управление да вземе решение и да каже какво пази от всичките претенции на превозвачите. " От през днешния ден нататък, когато остават десетина дни, държавното управление би трябвало да показа своите оферти. Те няма по какъв начин да бъдат прегледани и гласувани. Трябва да стане ясно на българските превозвачи, които през вчерашния ден започнаха да му благодарят, че те са предадени от личния си министър и министър-председателя ", уточни Свиленски.

По-късно от ГЕРБ също дадоха конференция по тематиката.

" От една година министър председателят Бойко Борисов слага въпроса за пакета за подвижност на всяка своята среща с всеки европейски водач ", сподели депутатът от ГЕРБ Тома Биков, представен от БГНЕС.

За Биков днешната конференция на Българска социалистическа партия е един финален опит по някакъв метод да се хвърли сянка върху българското европредседателство. „ Викане на премиера в Народно събрание в деня, в който в София идват всички европейски водачи, плюс водачите на Западните Балкани, които се събират за първи път в този формат – самият въпрос е удостоверение на това - не ги интересува нито какво ще им каже министър председателят, нито какво прави държавното управление, интересува ги да събарят страната, нищо друго”, сподели Биков.

Българското държавно управление пази българските превозвачи, безапелационен беше и Станислав Иванов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР