БСП няма бъдеще, начело с хора като Георги Гергов, Мишо

...
БСП няма бъдеще, начело с хора като Георги Гергов, Мишо
Коментари Харесай

Румен Овчаров: БСП няма бъдеще с хора като Миков, Дъбов, Гергов и Станишев

БСП няма бъдеще, отпред с хора като Георги Гергов, Мишо Миков, Сергей Станишев, Димитър Дъбов. Те са предишното на партията, те са задкулисието. Нинова извади партията от задкулисието, съобщи членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Румен Овчаров по БТВ. Притеснява ме това, което ще се случи на конгреса и това, което ще се случи след конгреса, тормози ме нервността, която се разпростира десетина дни преди конгреса в Българска социалистическа партия, сподели Овчаров при започване на диалога.

Овчаров напомни, че днешната обстановка наподобява на обстановката от 1996 година, когато една група в Българска социалистическа партия бе решила непременно да смъкна водача на партията. Това докара до оставката на Жан Виденов, само че хвърли страната и партията в безпорядък. За благополучие Българска социалистическа партия през днешния ден не е в ръководството, няма заплаха да хвърлим страната в безпорядък. Но има заплаха да хвърлим партията в юридически блокаж, предизвести Румен Овчаров.

Сенека е споделил - ще получиш това, което искаш, с цел да схванеш, че в никакъв случай не си го желал, цитира античния влъхва Овчаров. Според него, нищо не постанова този драматизъм, с който протичат процесите в партията. Няма разсъдък, има единствено ненавист. Но при нас омразата стигна до злоба, сподели още той.

Румен Овчаров подлага на критика освен вътрешната съпротива, само че и водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Според него Нинова е сбъркала с подаването на оставката си, а политиката й - напред, кръгом и отново напред, е неправилна. Въпросът е по какъв начин да се излезе от този омагьосън кръг, в който след конгреса Българска социалистическа партия може да бъде блокирана юридически, както се случи със Съюз на демократичните сили през 2001 година. Конгресът би трябвало да откри рационален метод, сподели Овчаров. В партията няма настроения за протеберанси, партията е окуражена да печели избори.
,,Корнелия Нинова е отговорна в тази ситуация, тъй като нямаше причина да привиква този Конгрес и като цяло да драматизира всичко това. Това беше едно неверно и преждевременно решение. Отделно обстановката бе употребена от избрани хора, които не разсъждават политически, защото са наранени персоналните им и корпоративни ползи. В такива обстановки се изисква най-много мъдрост'', разяснява Овчаров.

В отговор на въпроса преброени ли са дните на Нинова, Овчаров напомни, че той на-много е подлагал на критика водача на Българска социалистическа партия за еднолично ръководство, за отварянето на доста фронтове, само че Нинова пази правила, уточни той. Овчаров счита, че в политиката би трябвало да има повече еластичност, създаване на мостове.
Овчаров подлага на критика остро президента на ПЕС Сергей Станишев, наричайки го част от задкулиието, с което се бори Нинова. "Станишев е легитимация на задкулисието и паралелната страна през 2013-2014 година ", сподели той.

Българска социалистическа партия няма бъдеще, отпред с хора като Георги Гергов, Мишо Миков, Сергей Станишев, Димитър Дъбов. Те са предишното на партията, уверен е той. Овчаров посочи, че Нинова е трансформирала партията. Връщането на тези хора ни вкарва в тресавище, сподели той.,,Крайно време е да се освободим от чувството, че водачите ни са незаменими. За мен Българска социалистическа партия отпред със Сергей Станишев, Михаил Миков или Георги Гергов просто няма бъдеще, тъй като това са остарели лица. Нинова от своя страна съумя да измъкне партията от това безвремие, в което беше изпаднала и с помощта на нея Българска социалистическа партия в този момент може да се смята и за съпротива, и за алтернатива'', добави той.

А във връзка думите на Гергов - кой е Петър Витанов, че да бъде отпред на групата на българските социалисти в Екологичен потенциал, Овчаров сподели, че през 2001 година Станишев е бил като Витанов.
В умозаключение някогашният енергиен министър съобщи, че партийните дотации би трябвало да ги има, с цел да протича естествен политически живот.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР