БСП не е използвала политически случая с убийството на Виктория

...
БСП не е използвала политически случая с убийството на Виктория
Коментари Харесай

Свиленски: БСП не е използвала политически случая с убийството на Виктория Маринова

БСП не е употребила политически случая с убийството на Виктория Маринова. Това сподели за предаването " Неделя 150 " по " Хоризонт " заместник-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски, който е и началник на предизборния щаб на партията:

" Напротив, ние на втория или на третия ден дадохме конференция, на който тъкмо това предупредихме - че казусът не би трябвало да се политизира и призовахме органите, службите да си свършат работата. Но и върху нас се нахвърлиха, че сме употребявали случая политически. Няма по какъв начин едно такова ликвидиране измежду бял ден да не даде този отзив във всички сфери, в това число и след политическите партии, въпросът е по какъв начин го използваш, по какъв начин го преекспонираш. Мисля, че Българска социалистическа партия този път не го употребява политически, в противен случай, чисто цивилен, чисто човешки призовахме и органите да си свършат работата, и за успокоение в страната ".

Външните реакции по проблема са били " притеснителни ", само че те се дължат на " едно само нещо - съмнение към страната ", посочи той.

" Защо се случва? Защото през годините ние сме потвърдили това час по час, минутка по минутка - че сме най-бедните, че сме най-корумпираните, че свободата на словото е на 111 място. Това всичко, насложено едно върху друго и без ясна реакция от страната, дава съображение на евентуално на тези непознати политици да реагират по този начин.  Пак споделям, неправилна, доста грозна реакция, само че факт ".

Трудно се печели доверие, безапелационен е Свиленски, съгласно който пътят е да приказваш очи в очи с хората и да им представяш решения за проблемите, които изпълняваш, когато дойдеш на власт.  

" Това, което установявам от обиколките си в страната, е един боязън измежду обществото. На нашите срещи виждаме хората обезпокоени за това, че са пристигнали, т.е. в общото има боязън, че когато подкрепяш или дори когато отиваш да чуеш една визия, една платформа на дадена политическа мощ, ти ще бъдеш осъден, тъй като това са дребни общини, дребни обитаеми места, където хората се познават. Да не споделям, че идват членове на други партии, които записват кой е участвал на срещата… Този боязън, който го има в обществото, няма по какъв начин да даде вярната социологическа оценка, когато социолозите вършат изследването ".

Според Свиленски е належащо партиите да се обединят към стратегия " която да изведе България в идващите 10-15 години на едно друго равнище " и тогава няма да има значение коя партия ще ръководи.

Свиленски разяснява и промяната на основния редактор на вестник " Дума " и писмото от 50 депутати от партията, в което бяха отправени рецензии към метода на управление на Корнелия Нинова:
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР