БСП настоява за наложителни мерки, за да се подпомогнат хората

...
БСП настоява за наложителни мерки, за да се подпомогнат хората
Коментари Харесай

БСП предлага мерки за справяне с ценовия шок след увеличението на тока, парното и газта

БСП упорства за наложителни ограничения, с цел да се подкрепят хората за зимата по отношение на нарастването цените на тока, парното и идното нарастване на природния газ. Това стана известно от конференция в централата на социалистите. През юли токът нарастна с 2 %, а парното със 7 %, следва нарастване на цената на природния газ с 8 %, уточни водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Това по думите й ще докара до нарастване на всички артикули и услуги и най-тежко ще се усети през зимата. Много мъчно българските жители ще понесат този ценови потрес, тъй като 1.6 милиона души живеят под линията на беднотия от 321 лева, разяснява тя.

Според Нинова това, което държавното управление прави в тази обстановка, демонстрира изтощение. Държавата е тръгнала да се моли на комерсиалните вериги да не усилват цената на хляба, разяснява тя. Но самун се продава в стотици хиляди магазини в цялата страна, това значи ли, че ще вървят от магазин на магазин да се молят на търговците, попита тя.

Нинова съобщи, че в случай че Българска социалистическа партия ръководи в този момент, би нараснала броя на фамилиите, които получават помощи за отопление. Сега те са 204 635, а от Българска социалистическа партия желаят помощ да получават 400 000 фамилии. По интернационален аршин енергийно безпаричен е оня, който изразходва над 10 % от приходите си за сила. В България това са над 400 000 семейства, уточни тя. От Българска социалистическа партия оферират да се усили цената на помощта от 374 лева на 403 лева Парите за това нарастване можело да се вземат от остатъка, който по думите на премиера били над 2 милиарда лева Това не са персонални пари на премиера, макар че години наред ги харчи като такива - отвън бюджета, по персонално убеждение, за каквото му хрумне, разяснява Нинова.

От Българска социалистическа партия упорстват и за диференцирано Данък добавена стойност за хляба - от 20 на 5 %. Това ще е към 35 млн. лева по-малко за бюджета, които могат да се вземат още веднъж от остатъка, уточни Нинова.

Според нея концепцията на вицепремиера Красимир Каракачанов за потребителска кошница с закрепен таван на цените е популистка и невъзможна в изискванията на пазарна стопанска система.

Лидерът на Българска социалистическа партия разгласи, че са получили " забавна " информация от чешки депутати по договорката за ЧЕЗ. От Българска социалистическа партия са поискали среща по въпроса с Чешката социалдемократическа партия, която е съуправляваща в Чехия. Когато се върнем с спомагателна информация, имаме вяра че най-сетне българското общество ще разбере какво се случва, кой купува, за какво купува и по какъв начин ще бъдат наранени близо 3 милиона жители от тази договорка, разяснява Нинова.

Корнелия Нинова разгласи, че Янаки Стоилов е отдръпнал кандидатурата си за парламентарен арбитър от квотата на Народното събрание. Стоилов е показал, че преглежда това съревнование като предрешено и няма да взе участие в авансово контрактувано политическо решение, вместо в честно съревнование на експерти. ИБ на Българска социалистическа партия почита това решение, сподели Нинова.

По отношение на ръкостискането на премиера Бойко Борисов с американския президент Доналд Тръмп Деница Златева от Българска социалистическа партия съобщи: " Не знам от кой момент едно нормално здрависване сред президент на Съединени американски щати и български министър председател, наредил се на редичка измежду всички останали министър председатели да се здрависат с него, се приема за историческо. Има образци и от предходни визити, и на президента Радев, които доста по-ясно приказват какво значи двустранна среща ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР