БСП, начело с хора като Георги Гергов, Георги Пирински, Димитър

...
БСП, начело с хора като Георги Гергов, Георги Пирински, Димитър
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Сега БСП е опозиция и алтернатива, влизането на млади хора е плюс


" Българска социалистическа партия, отпред с хора като Георги Гергов, Георги Пирински, Димитър Дъбов, Сергей Станишев, Михаил Миков - няма бъдеще. Тези хора са минало за партията. Ако Корнелия направи нещо, това е, че тя промени партията. Извади я от задкулисието на 2013-2014 година, извади я от безвремието на 2014/2015 година Сега Българска социалистическа партия е съпротива и опция. Връщането на Българска социалистическа партия в това тресавище не дава никаква вероятност нито за страната, нито за младежите, нито за Българска социалистическа партия. Затова влизането на тези младежи е плюс и би трябвало да се радваме на това ". Това съобщи членът на Народно събрание на Българска социалистическа партия Румен Овчаров в БТВ.

Той разяснява, че в случай че има нещо, което го тормози - това е какво ще се случи по време на Конгреса и след него. " Истерията 10 дни след изборите е голословна ", безапелационен бе Овчаров. Той съобщи, че е видял същата обстановка през 96-а година, когато един водач си подава оставка под натиска на една група, а самите членове на групата не са получили това, което желаят.

" Сега има друга заплаха - ние да си създадем тежък юридически блокаж. Нямаше причина Корнелия Нинова да драматизира дотам нещата - с оставката, с настояванията за вътрешнопартиен избор, в случай, че знае, че обстановката с Устава не е ясна. Нужна е мъдрост. Възстановяването на Българска социалистическа партия след 96-а година мина през обстановка, в която тя беше трета политическа мощ - 2001 година ", напомни още Овчаров.

" Критикувал съм Корнелия Нинова най-вече - за едноличното взимане на решенията, за непрекъснатото отваряне на нови фронтове и борби с нови врагове, само че на последните пленуми я пазя, тъй като става дума за кардинални неща. Не може да обявиш битка с паралелната страна, с корупцията, със задкулисието за съществена тематика на идните избори, да избереш Елена Йончева за лидер на тази листа и да се опиташ да сложиш на второ място Сергей Станишев, който за мен е легитимацията на това задкулисие през 2013 и 2014 година ", уточни Румен Овчаров. По думите му е било належащо да се направи рационален ход - Сергей Станишев да бъде комплициран на четвърто или пето място, с цел да се получи някаква консолидация.

" В политиката би трябвало да имаш опция за малко повече еластичност. Настоявам този Конгрес да откри рационалния метод и да консолидираме оптимално това, което е допустимо да се консолидира. Да вървим напред и да печелим избори, да забележим какво ще вършим с ръководството на страната ",добави Овчаров.

По мотив намаляването на партийните дотации, той разяснява: " Как се вършат локални избори без пари, от партия, която е в съпротива на локалната власт? Ако желаеме да имаме естествен политически живот, би трябвало да има партийна дотация. Може да се пресметна какъв брой би трябвало да бъде тя по отношение на дейностите, за които се харчат пари. Никой не живее в благоденствие на " Позитано 20 ".

" Трябва да се освободим от чувството, че водачите са несменяеми. Това време мина. Сергей Станишев беше последният подобен - незаместим ", заключи Овчаров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР