БСП иска разследване на 500-те милиона лева, отпуснати преди две

...
БСП иска разследване на 500-те милиона лева, отпуснати преди две
Коментари Харесай

БСП: В чий джоб потънаха 500 млн. лв., отредени за язовири?

БСП желае следствие на 500-те милиона лв., отпуснати преди две години от държавното управление за ремонт на язовири. Маститата сума се оказа в " Монтажи " ЕАД, като преди този момент бе в активите на Държавната консолидационна компания. " Монтажи " обаче е с едвам стотина чиновници и не може да ремонтира всичките планувани язовири. Дружеството се ориентира към възлагане на оществени поръчки. Затова днес депутатите от Българска социалистическа партия настояха за решение, с което Народното събрание да разпореди на Сметната палата проверка на договорите за поръчките. Предварителната инспекция на партията посочила, че частни компании са се възползвали от средствата, а одитът трябвало да посочи кои са те. 

Българска социалистическа партия упорства инспекцията да обхване интервала 1 януари 2017 – 31 декември 2020 година " В плана на решение категорично бяха записани 414 броя язовири, след това увеличени с 2 или общо 416. Неясна остава формата на възлагането “, съобщи Румен Гечев. Според него в България се затвърждава „ порочната процедура стотици милиони левова да отиват към подизпълнители “, без да се знае потенциалът им.  „ Има ли контракти, с които са подписани анекси и какви са промените и осъществяванията на тези контракти? Всичко това може да се окаже един от венците на предизборната корупция на ръководещите “, сподели още Гечев.

 

ПРОТЕСТ

Междувременно през днешния ден в Бургас се организира дребен митинг поради очертаващата се водна рецесия в града. Проблемът идва от изпразването на захранващия язовир " Камчия ". За да предотврати неприятности, кабинетът планува включване на водоемите " Ахелой " и " Порой " към водоснабдителната система на града.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР