БСП и ГЕРБ в спор кой да плати глобата на

...
БСП и ГЕРБ в спор кой да плати глобата на
Коментари Харесай

Управляващи и опозиция в сблъсък заради глобата за БЕХ

БСП и ГЕРБ в спор кой да заплати санкцията на БЕХ от Европейска комисия Българска социалистическа партия и ГЕРБ се скараха кой ще заплати санкцията на Българския енергиен холдинг (БЕХ) , която Европейската комисия наложи в размер на 77 млн. евро .

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова съобщи, че потребителите на ток ще платят сметката със повишени цени на електрическа енергия.

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев упрекна Нинова в нечиста сделка и отхвърли жителите да заплащат за санкцията на БЕХ.

" Българският енергиен холдинг е направил противозаконни дейности. Еврокомисията е реагирала, българското държавно управление - не. В резултат на това, на България се постанова санкция от близо 150 млн. лв.. За да оправдае бездействието, некадърността, нарушаването на европейските и българските закони на държавното управление си, министър председателят на страната Бойко Борисов си разреши да излъже, че му е сложено изискване за приватизация ", съобщи водачът на социалистите.
 
 Корнелия Нинова БГНЕС-->

По думите й държавното управление не е бранител на националния интерес, а хора неспособни и некомпетентни да ръководят енергетиката и страната.

Не е правилно изказванието, че санкцията ще бъде платена от джоба на българските жители, акцентира в декларация ръководителят на Комисията по енергетика Делян Добрев от ГЕРБ . Каквито и да са санкции, не са ценообразуващ детайл при решенията на КЕВР, уточни той.
 
 БГНЕС

Парите за заплащане на санкциите по думите на Добрев ще дойдат от неразпределени облаги на сдруженията, от доходи от пренос, от експорт на електрическа енергия, само че не и през цената на тока и газа или която и да е друга цена, която заплащат потребителите, сподели Добрев. Никога такива санкции не са влизали в крайните цени, посочи той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР