БСП е за избори 2 в 1. Този парламент е

...
БСП е за избори 2 в 1. Този парламент е
Коментари Харесай

БСП е за избори 2 в 1

" Българска социалистическа партия е за избори 2 в 1. Този парламент е привършен, няма опция за трайно болшинство и за държавно управление ". Това съобщи Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг в Народно събрание. Тя още веднъж акцентира, че в случай че третият мандат пристигна при тях, ще го върнат незабавно. Няма да участваме в диалози за втория, и за третия също, посочи Нинова.
" Ние настояваме предварителните парламентарни избори да са дружно с европейските по няколко аргументи. Първо, с цел да не се харчат ненужно пари в тази рецесия за два вота, и второ - изборната интензивност тогава би  била по-висока, което е значимо за легитимацията на институцията. Тя пада непрекъснато в последните избори и това е доста неприятен знак за отчуждаване на обществото и на хората от политиката ", разяснява Нинова.
Тя изясни, че Българска социалистическа партия води диалози с десетки леви придвижвания, партии в цялата страна и може би напълно скоро ще създадем и едно огромно национално обединяване, твърди Нинова.
По думите й  изборът на президента за третия мандат ще е сложен. Пожелавам му да прояви разсъдък, прикани Нинова.
По-късно президентът Румен Радев връчи втория мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател проф. Николай Денков, излъчен от втората по бройка парламентарна група в 49-ото Народно заседание – тази на ПП-ДБ. Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков го върна незабавно несбъднат.
Предстои Радев да връчи третия изследователски мандат на парламентарна група по негово осмотрение. Ако и той не бъде изпълнен, президентът ще назначи длъжностен кабинет.
За първи път с промени в Конституцията Народното събрание ще продължи да работи до избора на постоянно държавно управление и министър-председател, което ще се случи след изборите.
Депутатите могат да заседават, да одобряват закони и да упражняват парламентарен надзор върху министрите, без да гласоподават съмнение и в това време да се записват за претенденти в плануваните избори.
Очаква се в последния месец преди изборите да излязат във почивка за времето на предизборната акция. Решението обаче зависи напълно от тях.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР