БСП е първата партия, която обяви платформата, с която ще

...
БСП е първата партия, която обяви платформата, с която ще
Коментари Харесай

Повече пари за местната власт и общински фирми предлагат социалистите

БСП е първата партия, която разгласи платформата, с която ще се яви на локалния избор. В нея е планувано нарастване на средствата за общините и основаване на повече общински предприятия. Това стана ясно след националното заседание на левицата в Габрово. Корнелия Нинова изясни, че се залага на действителна децентрализация на общините. Предвижда се част от налозите върху приходите на хората, събрани по места, да остават в обитаемоте места. Правителството трансферира на общините отговорности, без да ги обезпечава финансово, а държавните средства се разпределят субективно - отвън бюджета и по решение на един човек, изясни водачът на Българска социалистическа партия.

Социалистите ще се борят за опазване на общинската благосъстоятелност и ще вършат всичко допустимо комуналните действия да се извършват от общински сдружения. По планове на сегашни кметове сходен ход прави услугите по-евтини.

В документа влизат и доста от ограниченията, планувани във " Визия за България ". Набляга се на обществените пакети, обърнато е внимание на опазването на здравето, подпомагането на млади фамилии, строителството на общински жилища, написана е стратегия за предпазване на културните полезности, музеите и читалищата. Безплатни детски градини, превоз до всяко обитаемо място, денонощни аптеки във всички градове, развиване на енергийната самостоятелност посредством създаване на интелигентни енергийни мрежи също са заложени в проектите на Българска социалистическа партия за локалната власт.

Коалициите с ГЕРБ са единственото, за което Българска социалистическа партия няма да отстъпи на идните локални избори. Нинова изясни, че организациите по места сами ще вземат решение от кого да търсят поддръжка, само че това би трябвало да става единствено въз основата на дейностите, залегнали в предизборната платформа на Българска социалистическа партия.

В Казанлък локалният Клуб за леви хрумвания " Георги Кирков " и сп. " Ново време " проведоха полемика " Кои сме социалистите през днешния ден и какво предлагаме на България? ". Форумът гласоподава послание към членовете на Българска социалистическа партия " За идейното и организационното единение на партията ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР