БСП дават на Конституционния съд текстове от Закона за извънредното

...
БСП дават на Конституционния съд текстове от Закона за извънредното
Коментари Харесай

БСП дават на Конституционния съд текстове от Закона за извънредното положение

" Българска социалистическа партия дават на Конституционния съд текстове от Закона за изключителното състояние ", съобщи в ефира на " Плюс-Минус. Коментарът след новините " водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Българска социалистическа партия ще изискат Конституционния съд да разтълкува следенето на телефоните на поставените под карантина хора посредством клетките на мобилните оператори. Текстовете провокираха съществени диспути при приемането им предишния петък.

" Затварянето на Народното събрание е анулация на парламентарната република. Това значи безконтролна власт на държавното управление, замитане на следи и безотговорно харчене на пари. Това е едната стрната на нашата позиция. Втората е, че даже сега би трябвало да работим, тъй като се постановат незабавни промени в закони, които касаят ежедневни проблеми ", сподели още лидерката на Българска социалистическа партия.

" 500 млн. за банката за развиване без актуализация на бюджета, също и 500 млн. за опазването на здравето, Министерство на вътрешните работи и защитата, които са извънредно нужни на хората от първа линия. Продължаващо преразпределение на средствата от европейски стратегии без спор в Народното събрание, с цел да знаем кое къде отива, какви са целите на държавното управление в този миг. Нищо от това не се случва там, където му е мястото - в Народното събрание. Става въпрос за парламентарна република. Премиерът Борисов 10 години гази тези правила, че тези въпроси би трябвало да се вземат решение в Народното събрание, а не с постановления на Министерски съвет. Ние сме рационални хора и бихме подкрепили 500-те милиона за лекари и служители на реда, само че не по този начин, не се прави по този начин ", сподели още тя.

" Ако нашето неявяване би затворило Народното събрание, в никакъв случай не бихме го създали. В каквато и да е обстановка, опозицията има това средство - да напуща, да се връща. Правили са го и други политически сили, само че това не спря работата на Народното събрание. Това е изключителна мярка, да свикваш Народното събрание. Дори и по време на войни Народното събрание в България не е спирал да действа. Всеки има терзания, само че този учредителен проблем може да бъде решен доста елементарно. Толкова огромни зали има в България, можем да идем да работим в други зали, на разстояние един от различен, с нужната стерилизация ", счита Нинова.

Нинова показа, че членове на туристически и болнични организации са й алармирали за незабавни промени в закони, тъй като са пред банкрут. " Още през днешния ден започнахме срещи с разнообразни браншови организации поради проблемите, които пораждат. Чуваме предложенията им и ще изготвим един цялостен пакет от нужни промени и ще го внесем като комплекс от ограничения. Не просто на парче да привикваме съвещание на Народното събрание за една или друга корекция. Трябва да забележим сложно казуса. Ние сме съществени хора и не считаме в този момент да си играем на политиканство ", съобщи тя.

Според водачът на Българска социалистическа партия един от методите за битка със спекулата е съществуването на артикули на пазара. Тя счита, че методът това да се случи е като се интерминира пазарът със артикули от държавния запас.

За това от Българска социалистическа партия са поискали отварянето му - с цел да се влияе на спекулата и да се отговори на незабавните потребности при започване на рецесията. Тя счита, че в бъдеще ще има далавера и върху питателните артикули и стоките от първа нужда.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР