БСП дава общината в Русе на прокуратурата. Поводът – липсата

...
БСП дава общината в Русе на прокуратурата. Поводът – липсата
Коментари Харесай

БСП даде Русенска община на съд за изчезнали медни проводници от тролейбусната мрежа

БСП дава общината в Русе на прокуратурата.

Поводът – неналичието на тонове медни проводници от контактната тролейбусна мрежа за половин милион лв..

От общината дадоха отговор, че самите те към този момент са алармирали държавното обвиняване по случая.

Тролейбусната мрежа е сменена по европейски план през 2015 година, само че едвам предходната година излиза наяве, че част от старите детайли липсват. Според левите съветници това са над 48 тона медни проводници за 500 000 лева

„ До началото на 2019 година не е направено нищо за определяне на неналичията и за овъзмездяване на община Русе от отговорните за тези липси”, сподели общинският консултант от Българска социалистическа партия Александър Неделчев.

От общината нарекоха дейностите на социалистите политическа поръчка и обясниха, че сами са подали сигнал преди месец, откакто фирмата-изпълнител не могла да изясни къде са проводниците.

„ Техният сигнал, както и питането им, идват доста след нашето писмо и нашия сигнал до прокуратурата”, съобщи Димитър Недков, зам.-кмет на Русе и началник на плана.

Прокуратурата е упълномощила инспекция: „ Знам, че се прави от бранш „ Противодействие на икономическата престъпност” и че към момента не е приключила”, осведоми окръжният прокурор Георги Георгиев.

От фирмата-изпълнител обявиха пред bTV по телефона, че са открили неналичието на детайлите десетина дни, откакто жиците са трансферирани в различен склад.

Предстои занапред да се открива къде са отишли тоновете медни проводници.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР