БСП да се възползва от правомощията си и да прави

...
БСП да се възползва от правомощията си и да прави
Коментари Харесай

Дариткова към БСП: Скоро едва ли ще видите власт

БСП да се възползва от пълномощията си и да прави оферти, а не да чака момента, в който ще вземе властта, тъй като това може да не се случи. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ и ръководител на Здравна комисия доктор Даниела Дариткова  Даниела Дариткова Д-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 година е в дуплика към Георги Йорданов от Българска социалистическа партия по време на второто четене на Закона за лечебните заведения.

,,Ще подмина великодушно грозното обвиняване, само че желая да обясня още един път, че в настоящият текст на този член от Закона за лечебните заведения е разказано по какъв начин лекари могат да учредяват лечебни заведения за извънболнична помощ. Понеже новият тип лечебни заведения за медицински и здравни грижи ще касаят извънболничната помощ, тъй като те не касаят болничната здравна помощ, точно за това сме написали кой може да учредява подобен тип лечебни заведения. В никакъв случай не оборвам фундаментални права на лекарите, обаче те не могат да вършат част от рехабилитацията, тъй като това не им влиза в пълномощията. Рехабилитаторите могат и по тази причина тези лечебни заведения могат да се основат и от рехабилитатори ", уточни още доктор Дариткова.

Тя уточни, че се дава опция за независима процедура на рехабилитаторите.

,,Нещо, което ще добави съществуващите лечебни заведения и аз се удивлявам още един път, че тук в зала оспорвате и вършиме оферти, които по никакъв метод не са отразени във вашите оферти сред първо и второ четене. Като сте можели да извършите закона по-прецизен, като сте можели фундаментално да измененията нещата, вие имате всички пълномощия на народни представители. Защо сте предложили това, което виждаме в предложенията, направени от вас. Добре, че си оттеглихте предлагането, бях заличили съсловието на денталните лекари ", посочи доктор Дариткова.

,,Моля ви в действителност да се възползвате от всички пълномощия на народни представители, да не чакате момента, в който ще вземате властта, тъй като това може да не се случи и в този момент да оферирате. Ние постоянно сме заявавали, че сме подготвени да подкрепим всяко градивно предложение, което ще внесе усъвършенстване в системата на опазване на здравето ", акцентира още ръководителят на ПГ на ГЕРБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР