БСП би се справила успешно с връчването на третия мандатТрябва

...
БСП би се справила успешно с връчването на третия мандатТрябва
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Правителство трябва да има, българското общество го очаква

БСП би се справила сполучливо с връчването на третия мандат

„ Трябва да продължим политиките на последното постоянно държавно управление, тъй като тогава потеглиха доста положителни политики – и в стопанската система, и в обществената сфера. Българска социалистическа партия е такава партия, тъй като участваше в това държавно управление и тогава се случиха много положителни неща за българите. “ Това съобщи националният представител от ПГ на “БСП за България “ Георги Гьоков в ефира на Нова телевизия и добави, че Българска социалистическа партия е от тези партии, които сполучливо биха се справили с връчването на мандата.

Социалистът разяснява думите на вицепрезидента Йотова, че носителят на третия мандат би трябвало да продължи политиките на служебното държавно управление: „ Служебното държавно управление изобщо не му е работа по Конституция да генерира каквито и да е било политики, аз не знам кои би трябвало да се не престават. Нормално е да подлагаме на критика провежданите от тях политики, защото нашите визии са в други направления. Аз не утвърждавам техните дейности в обществената сфера “, съобщи той и даде образец с отстъпката за горивата: „ Най-малкото, което трябваше да се направи – когато прекъсват помощта от 25 ст. отстъпка за горивата, да са подготвени с друга мярка. “

Георги Гьоков е безапелационен, че държавно управление би трябвало да има и то би трябвало да се оправи със комплицираната обстановка, в която се намираме. „ Така че президентът би трябвало да реши кой има най-големи шансове да сформира държавно управление, както и кой би могъл да изведе България от комплицираната конюнктура “, уточни той.

„ Ние сме виновна партия. Всички видяха по какъв начин подходихме при връчването на първия и на втория мандат – разговаряхме с всички, поставихме на масата своите цели. В момента цялото българско общество чака съставянето на държавно управление. Едни четвърти следващи избори няма да донесат нищо по друго. Политическата рецесия ще продължи, до момента в който някой не направи старания да сформира това държавно управление “, счита още той.

Гьоков изясни, че в случай че мандатът бъде връчен на “Демократична България “, Българска социалистическа партия ще постъпи отговорно и ще беседва с тях. „ Още повече, че имаме решение на управителните ни органи, че с сътрудниците от четворната коалиция можем да водим диалози на основата на цели “, напомни той и добави, че в случай че бъде връчен на Българска социалистическа партия, левицата ще свика Националния си съвет.

От дейностите на ГЕРБ социалистът не вижда изключително предпочитание у тях да поддържат който и да е за третия мандат: „ Виждайки държанието им в залата и офанзивите към възможните им бъдещи сътрудници, не виждам огромно предпочитание да създадат взаимни отстъпки за третия мандат. Така че тяхната поддръжка за който и да е било е под въпрос “, заключи Георги Гьоков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР